ja tego nie napisałemRafał 21 pisze:Balugass napisał/a:
zapłonie czy nawet próbie kręcenia też nic nie leci,

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

... i nic nie poleci._Michał_ pisze:tak na pewno zasilanie ten przezroczysty takia jeszcze próbowaliśmy wcześniej odczepić też przyjście z baku do filtra i przy włączonym zapłonie czy nawet próbie kręcenia też nic nie leci, a powinno? bo nie wiem jak to działa?

Zamiast benzynki lepiej nalac nafty, nie stosuje sie do nowszych diesli żadnych dodatków które w swoim składzie sa bardziej suche. Teraz juz ropa bez dodatku siarki jest wyjatkowo sucha i juz np mercedes w124 nawe po kapitalce na takim paliwie nie przejedzie juz 1 mln km. Od razu sie nic nie zepsuje ale suche paliwo ma wpływ na pompe wtryskową i wtryski.Za 2l paliwa za 9zł można kupic jednorazowy dodatek do ropy . Ale kazdy robi jak chce.adec pisze:A ja sie zgodzę z dziadkiem zois'a, byłem w ASO u znajomego mechanika, i powiedział mi że bez problemu mogę wlać benzynkę i jest to nawet zalecane, więc tak zrobiłem i pali od kopa.
adec, Tu nie w tym rzecz !Aby palił od kopa na benzynie!!. Tylko w tym aby nie wytrąciła sie parafina z ON. I jedynie zacytuje tu stare powiedzenie! . Jak ktoś dba -Tak - Ma .. U mnie sa diesle w rodzinie juz ponad 28 lat!! . Jeszcze żaden nie zamarzł.i smigaja codziennie!!adec pisze:nawet zalecane, więc tak zrobiłem i pali od kopa.
 I w pełni sie zgadzam z kol .PinkFloyd, że lanie benzyny wcześnie czy później skończy sie zatarciem pompy!!.  Widzę to na co dzień ! zwłaszcza teraz  Nawet nie ma gdzie parkować te niby benzyno- diesle!! z zatartymi przestawiaczami konta wtrysku, spalonymi sterownikami . itp. A w pompach VP44  szczególnie . Do oplowskich diesli  powinno sie lać Mixol do ON jeszcze nikomu ten specyfik nie zaszkodził  . Aby wydłużyć żywot tej pompy, oby ktoś opacznie nie zrozumiał!że to jest eliksir na mrozy!
 I w pełni sie zgadzam z kol .PinkFloyd, że lanie benzyny wcześnie czy później skończy sie zatarciem pompy!!.  Widzę to na co dzień ! zwłaszcza teraz  Nawet nie ma gdzie parkować te niby benzyno- diesle!! z zatartymi przestawiaczami konta wtrysku, spalonymi sterownikami . itp. A w pompach VP44  szczególnie . Do oplowskich diesli  powinno sie lać Mixol do ON jeszcze nikomu ten specyfik nie zaszkodził  . Aby wydłużyć żywot tej pompy, oby ktoś opacznie nie zrozumiał!że to jest eliksir na mrozy!  !  Lanie benzyny  to uszczuplenie kieszeni skromne 2,000 .  A dobry depresator na całą zimę to  20-30żł. Pewnie że są tacy ze im już nawet   lotnicze paliwo nie pomoże!!. Bo filtra nie wymieniał z 5 lat! ,wody nie spuszczał bo nawet o tym nie wie! gdzie jest kurek.  Paliwo tankuje z zapasów letnich w garażu! do -9*  .  A jak już stanie! to wlewa depresator i psioczy jaki to zly ten specyfik!po co wydał na niego 12żl i do tego jeszcze zarżnął rozrusznik i aku!!A samochód jak nie palił tak dalej nie pali
  !  Lanie benzyny  to uszczuplenie kieszeni skromne 2,000 .  A dobry depresator na całą zimę to  20-30żł. Pewnie że są tacy ze im już nawet   lotnicze paliwo nie pomoże!!. Bo filtra nie wymieniał z 5 lat! ,wody nie spuszczał bo nawet o tym nie wie! gdzie jest kurek.  Paliwo tankuje z zapasów letnich w garażu! do -9*  .  A jak już stanie! to wlewa depresator i psioczy jaki to zly ten specyfik!po co wydał na niego 12żl i do tego jeszcze zarżnął rozrusznik i aku!!A samochód jak nie palił tak dalej nie pali  Panowie Samo Życie!!!
   Panowie Samo Życie!!!     Pocieszeniem może być  tylko to , że mrozy mają być do końca marca!!
   Pocieszeniem może być  tylko to , że mrozy mają być do końca marca!! 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości