[KM3] jakie opony na alusy 15"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[KM3] jakie opony na alusy 15"
Zwracam sie z pytaniem jakie powinny być oponki na aluskach 15"
obecnie mam 195/50/R15 ale wydają mi sie jakieś małe te kółka
jaki jest zalecany profil opony przy szerkości 195 ??
obecnie mam 195/50/R15 ale wydają mi sie jakieś małe te kółka
jaki jest zalecany profil opony przy szerkości 195 ??
rojbert,
195/50/15 - to jest właśnie prawidłowy fabryczny rozmiar.
Na wyższym profilu np 65 będzie Ci przekłamywał licznik, może obcierac o nadkola przy załadowanym aucie i możesz starcic troszke dynamiki
moim zdaniem profil 55 to MAX jeśli interesuje Cie komfort..
Jeżeli zależy Ci na wyglądzie ładuj 16 np 205/45/16 - to jest zdaje sie zamiennik 195/50/15 w granicach tolerancji...
Na wyższym profilu np 65 będzie Ci przekłamywał licznik, może obcierac o nadkola przy załadowanym aucie i możesz starcic troszke dynamiki

Jeżeli zależy Ci na wyglądzie ładuj 16 np 205/45/16 - to jest zdaje sie zamiennik 195/50/15 w granicach tolerancji...
zastanawialem sie nad o rozmiar większym profilem to znaczy z 50 na 55 przy tej samej szerokości opony. zastanawiam sie tylko dlatego gdyż obecne koła wydają sie trochę małe w tych nadkolachcowboy pisze:rojbert,
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re.
195/50/R15 - jak najbardziej odpowiednie oponki - sam kupiłem BBS'ki w 15" i w tym tygodniu jade zakupić oponki - najprawdopodobniej BARUM Bravuris - bo z tego co wiem to dobra opona i za b.dobre pieniądze (w granicach rozsądku
), chyba że kaski styknie to będą PIRELLI Drago - słyszłałem, że nie ma dużej różnicy w cenie
. UŻYWANE WOGÓLE NIE WCHODZĄ W RACHUBĘ - już się raz naciołem i więcej nie mam zamiaru 
Pozdro...
P.S. ten temat chyba niewiele ma wspólnego z "VW Diesel" - chyba admin zrobi zrzuta do "Techniczne"

Pozdro...

P.S. ten temat chyba niewiele ma wspólnego z "VW Diesel" - chyba admin zrobi zrzuta do "Techniczne"

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
, mam takie tylko ze 17 w omedze służbowej i ciągle siada zawiecha z przodu, robią się buły na oponach i krzywią sie felgi. Ale mój szef musi mieć kozackie auta ....cowboy pisze:rojbert,

Ja w swoim mam 195/50/15 i to jest super, niższy profil naprawdę odpada. Jeżeli opony wydają Ci się małe to kup sobie opony o innym bieżniku, który optycznie powiększa oponę.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
16" - 17" w Mk3 ?? Może i dobre, ale na drogi Niemiec, Szwajcarii, Austrii itp. a nie na Polskie poligony gdzie slalom gigant już nie pomagaMariusz D. pisze:, mam takie tylko ze 17 w omedze służbowej i ciągle siada zawiecha z przodu, robią się buły na oponach i krzywią sie felgi. Ale mój szef musi mieć kozackie auta ....cowboy pisze:rojbert,
Jeżeli zależy Ci na wyglądzie ładuj 16 np 205/45/16 - to jest zdaje sie zamiennik 195/50/15 w granicach tolerancji...![]()
Ja w swoim mam 195/50/15 i to jest super, niższy profil naprawdę odpada. Jeżeli opony wydają Ci się małe to kup sobie opony o innym bieżniku, który optycznie powiększa oponę.

Pozdroo

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Całkowicie się zgadzam ! Ja sam wrzuciłem sobie 185/60/15 może nie wyglądają super sportowo ale przynajmniej felgi i zawieszenie troszke lepiej znoszą nasze wspaniałe drogiRazal pisze:16" - 17" w Mk3 ?? Może i dobre, ale na drogi Niemiec, Szwajcarii, Austrii itp. a nie na Polskie poligony gdzie slalom gigant już nie pomaga

...::: Pozdrawiam :::...