Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
sebabana
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: sob lip 27, 2013 15:15
Lokalizacja: Tczew

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: sebabana » wt lip 30, 2013 14:42

Witam.
Chciałem się zapytać, czy ktoś z użytkowników tego forum zamontował taki moduł doświetlania zakrętów? Mam zamiar zamontować coś takiego w moim golfie i chciałem się dowiedzieć, czy te moduły działają poprawnie. Oto moduł http://allegro.pl/modul-turning-light-d ... 70068.html


Obrazek

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli
Posty: 3125
Rejestracja: pt lis 30, 2007 21:38
Lokalizacja: Nysa

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: skaktus » wt lip 30, 2013 18:38

Działają, ale zamiast tego cuda z linka, kup polski produkt - znajdziesz je na allegro za około 50% mniej.



Awatar użytkownika
sebabana
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: sob lip 27, 2013 15:15
Lokalizacja: Tczew

Re: Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: sebabana » śr lip 31, 2013 15:18

Tylko się zastanawiam czy to nie powinno działać gdy skręcamy kołami? Tak jak się jedzie krętą droga a nie po włączeniu kierunkowskazu.


Obrazek

Awatar użytkownika
Karol B.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: ndz gru 18, 2011 23:26
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: Karol B. » śr lip 31, 2013 22:59

W mk3 doświetlanie halogenem? Ciemność widzę.... :grin: Lepiej zrób przekaźniki i kup dobre żarówki, wyreguluj na SKP lampy i będziesz zadowolony bardziej niż z tego czegoś :-)



Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli
Posty: 3125
Rejestracja: pt lis 30, 2007 21:38
Lokalizacja: Nysa

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: skaktus » czw sie 01, 2013 09:57

No i znów się zaczyna. Jak gość chce to niech montuje...W części nowych aut doświetlanie działa tylko po włączeniu kierunkowskazu, w innych przy skręcaniu o określoną ilość stopni włącza się doświetlenie i działa tylko wtedy kiedy auto jedzie poniżej 40 km na godzinę, więc na trasie tego nie uświadczycie.

Jeśli autorowi to się podoba niech działa. Ustawianie świateł na SKP nie zawsze musi być rozwiązaniem - różne reflektory różnie oświetlają pobocza.



Awatar użytkownika
Karol B.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: ndz gru 18, 2011 23:26
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: Karol B. » śr sie 07, 2013 22:16

Nic się nie zaczyna... Ale szkoda 200zł kolegi... Ale to, że jeśli chce to niech montuje jest oczywiste, jego wola. Ja mówię swoją opinię. Ale mk3 ma słabe halo na to według mnie. W dodatku jednym... Wyprzedzasz rowerzystę np. i halo się włącza... Trochę błyskoteka. Jak kolega chce. Ja bym odpuścił ;)



Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli
Posty: 3125
Rejestracja: pt lis 30, 2007 21:38
Lokalizacja: Nysa

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: skaktus » czw sie 08, 2013 11:57

200 zł ? Takie coś można kupić za 50 zł a samemu złożyć za 25.



Awatar użytkownika
sasza122
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 973
Rejestracja: ndz wrz 30, 2012 16:26
Lokalizacja: Poznań
Auto: Golf VI 1.6 TDI

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: sasza122 » wt sie 20, 2013 12:46

tanie sa moduły, najlepiej kupic taki odrazu z leaving home i z doświetlaniem zakrętów :P



Awatar użytkownika
ZALEK
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2187
Rejestracja: czw paź 06, 2011 17:45
Lokalizacja: Łochów

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: ZALEK » śr sie 21, 2013 10:01

no własnie to mi sie nie podoba, że przy każdym właczeniu kierunkowskazu to sie włącza.... no w trasie jak wyprzedzamy auta to raczej nam nie potrzebne, musiał by być taki moduł który działa do 40km/h i reaguje na skręt kierownicy

http://allegro.pl/doswietlanie-zakretow ... 74671.html" onclick="window.open(this.href);return false;


:dol: Mój Golf MK2, od CL'a po Edition ONE , RECARO, ARTEC 9.5j :dol:

Obrazek

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli
Posty: 3125
Rejestracja: pt lis 30, 2007 21:38
Lokalizacja: Nysa

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: skaktus » śr sie 21, 2013 11:46

No i ten bajer z pomiarem prędkości jest dobry :)



Awatar użytkownika
ZALEK
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2187
Rejestracja: czw paź 06, 2011 17:45
Lokalizacja: Łochów

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: ZALEK » śr sie 21, 2013 11:58

skaktus, pytanie czy np. do starszego auta typu mk2 będzie działać ten pomiar prędkości....


:dol: Mój Golf MK2, od CL'a po Edition ONE , RECARO, ARTEC 9.5j :dol:

Obrazek

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli
Posty: 3125
Rejestracja: pt lis 30, 2007 21:38
Lokalizacja: Nysa

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: skaktus » śr sie 21, 2013 23:57

Jeśli nie ma impulsatora w skrzyni biegów to nie zadziała.



Awatar użytkownika
remekmk2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1795
Rejestracja: śr mar 21, 2007 18:34
Lokalizacja: VWyszkóVW

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: remekmk2 » czw sie 22, 2013 09:39

ZALEK, w twoim wypadku to albo swap licznika z mk3 lub szukanie digitala :hmm: bo on też jest na impulsator.


zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)

Awatar użytkownika
ZALEK
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2187
Rejestracja: czw paź 06, 2011 17:45
Lokalizacja: Łochów

Doświetlanie zakrętów w Golfie III

Post autor: ZALEK » czw sie 22, 2013 11:46

remekmk2, w przyszłości jak będzie swap z mk4 to będzie wszystko działać:)


:dol: Mój Golf MK2, od CL'a po Edition ONE , RECARO, ARTEC 9.5j :dol:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości