[inny] brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

człowiek z kamienia
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: wt paź 16, 2018 10:59

[inny] brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: człowiek z kamienia » wt paź 16, 2018 11:25

Witam, od pewnego czasu walczę z moim b3 rp/abs.
Od kilku dni brak wolnych obrotów (na zimnym) na bp i lpg po nagrzaniu ok, ale wskazowka od cieczy max 60'.
Prośba o pomoc,



Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2056
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: Mavrick » czw paź 18, 2018 19:32

Wyciagnij i zobacz w jakim stanie jest krokowiec. Byc moze jest zabrudzony co spowodowalo jego zablokowanie i o ile na rozgrzanym starcza mu powietrza to na zimnym juz nie.



człowiek z kamienia
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: wt paź 16, 2018 10:59

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: człowiek z kamienia » pt paź 19, 2018 07:36

Krokowca miałem zdemontowany i wyczyszczone styki i zebatki przesmarowane,bo obroty wariowaly.

Sprawdzę go jeszcze raz..

Jeszcze strasznie mnie irytuje brak temperatury cieczy (inne wskaźniki dzialaja) gdzie znajdę czujnik? Podobno na trójniku, tyle że są dwa niebieski i czarny ,są one zamienne ?



Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2056
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: Mavrick » pt paź 19, 2018 17:11

Musisz wymienic 4 pinowy bo ten 2 pinowy to od klimy.



człowiek z kamienia
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: wt paź 16, 2018 10:59

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: człowiek z kamienia » sob paź 20, 2018 23:08

Od klimy hmm, na 100% nie ma klimy.
4 pionowy w którym miejscu?



Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2056
Rejestracja: pn lis 19, 2007 22:46
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: Mavrick » ndz paź 21, 2018 20:13

Z ktorego roku jest Twoja karoca?.



człowiek z kamienia
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: wt paź 16, 2018 10:59

[inny] Re: brak wolnych obrotow, temperatura max 60' rp/abs

Post autor: człowiek z kamienia » ndz paź 21, 2018 21:54

91'
Znalazłem wadę od nosnie obrotów.
W krokowym styk od środkowy zebatki U łamany. Więc trzeba szukać nowego krokowca.
Czujnik niebieski 2-pinowy na omomierzu nie ma przejścia więc pewnie tu jest wina.

Czarny czujnik ma, ciekawe czy są zamienne? ( brak symboli)




ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Passat, Polo, Jetta etc.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości