[mk5] Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Dzej_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn wrz 30, 2019 19:13

[mk5] Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: Dzej_4 » pn wrz 30, 2019 19:22

Witam a wiec zacznę od początku VW Jetta 1,4 FSI 55 TYS km

Miałem Problem z Pompa ABS Brak komunikacji . Byłem w serwisie VW powiedzieli ze pompa do wymiany ( Świeciły sie Kontrolki ABS ESP Reczyn )

Zakupiłem inna używana .Podłączyłem ja przekręciłem stacyjkę poginęły kontroli oprócz ESP . Po 1 min zaczęły sie znowu wszystkie święcić .

Odłączyłem akumulator i Sprawdziłem bezpieczniki czy nie spaliło jakiegoś.

podłączyłem Akumulator przekręcam stacyjkę Zegary nie reaguj zero kontrolek i nie odpala auto .

Błędy następujące

01314 Elektrowniczy moduł sterujące Pracą silnika Brak komunikacji
01316 Elektrowniczy moduł sterujące ABS Brak komunikacji

Cos sie stało ze nie moge juz odpalic ?

Ktos moze pomoc ?
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2019 20:56 przez Dzej_4, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5655
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: grg474 » pn wrz 30, 2019 20:11

za obydwa urządzenia a raczej za ich zasilanie odpowiada przekaźnik J681 na bordnetz - sprawdź czy po włączeniu stacyjki masz zasilanie na bezpieczniku 1, 2, 3 w kabinie. Jeśli nie to sprawdzić bezpieczniki pod maską (40A) - nr ci nie podam bo nie wiem jaką masz wersję skrzynki i rok - ewentualnie czy jest zasilanie na wejściu L1 borda przed włączeniem i zasilanie na L2 borda po włączeniu stacyjki - to jest przekaźnik ten po prawej stronie oznaczony 460 - z tyłu masz wtyczkę 2 pinową - kolory przewodów czerowno/czarny i czarny


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Dzej_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn wrz 30, 2019 19:13

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: Dzej_4 » pn wrz 30, 2019 20:21

z tego co pamiętam to nie mam napięcia na 1 2 3

nie mam bezpiecznika 40 A



Dzej_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn wrz 30, 2019 19:13

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: Dzej_4 » wt paź 01, 2019 16:07

bordnetz u mnie występuje nowszy bez Przekaźników

nie mam napięcia na 1 2 3

Bezpiecznik 40A ma napięcie

Komputer nie chce się połączyć z ECU .Jak odepnę aku i podłącze to na 1sec zegary wstają i kontrolki



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5655
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: grg474 » pt paź 04, 2019 19:56

informacyjnie dla innych co tu wejdą - przyczyną był bezpiecznik


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Dzej_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn wrz 30, 2019 19:13

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: Dzej_4 » ndz paź 06, 2019 16:15

Podziękowania dla grg474 Za pomoc . Bez niego nie udało by sie to wszytko .

Pompa Działa zakodowana Wszyscy zadowoleni jeszcze raz dziękuje



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5655
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

[mk5] Re: Problem z Pompa ABS i Komputerem Silnika

Post autor: grg474 » pn paź 07, 2019 15:48

Bez przesady - zrobiłeś sam - ja tylko podpowiadałem. Nauczka dla wszystkich - sprawdzajac bezpieczniki - sprawdzać czy są we właściwych polach. Dodatkowo - ja każde auto od golfa 5 i audi a3 8p wzwyż jak tylko znajomy kupi robię skan i zapamiętuję - mamy wtedy wszystkie kodowania - Dzej_4 miał najwięcej problemów z uzyskaniem prawidłowego kodowania pompy ABS


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk5 (2003 - 2009)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość