Radio traci zasięg przy ładowarce
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Golf mk4 1.9TDI
- Silnik: ASZ
Radio traci zasięg przy ładowarce
Witam. Zauważyłem że po podłączeniu ładowarki kamerki samochodowej do zapalniczki fabryczne radio blaupunkt beta trafi zasieg i pojawia sie tylko w dobrze odsłoniętym miejscu ale też czasami sie trafi. Jak tylko odłącze to sygnał od razu sie pojawia. Co może byc przyczyną i jak temu zaradzić. Jakis wzmacniacz antenowy czy jakaś inna ładowarka?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Kontakt:
Re: Radio traci zasięg przy ładowarce
Długi czas dumałem nad problemem w aucie kolegi...A6 C6 w którym na długich trasach (około 2000 w jedną stronę) wywalało mu na desce błąd hamulca ręcznego. Jak latał wkoło komina to nigdy się takie coś nie przytrafiło a jak przyjeżdżał do mnie to VCDS pokazywał tylko błędy z tej długiej trasy którą robi raz na miesiąc może dwa...jakoś nigdy nie było okazji żebym jednocześnie ja miał czas i kolega mógł mi zostawić auto na cały dzień żeby na spokojnie posprawdzać zaciski, wiązki itp. Ze t mrzyiesiące temu kupił inne auto (A6 C6 dalej ma) i tydzień później pojechał nim w trasę...dzwoni, że auto nie chce odpalić, jak już odpali to wywala kontrolki ABS, ESP i inne.,,ale jedzie normalnie. Jakoś obrócił trasę i przyjechał do mnie...i zero problemów o których mówił wcześniej. Autem jeździła żona a on znowu pojechał w trasę Audi...i znowu problemy z ręcznym wróciły. Całość trwała około roku aż udało się znaleźć wspólny mianownik wszystkich usterek - ładowarka do telefonu której używał tylko w długich trasach i przekładał ją pomiędzy autami.
-
- Mały gagatek
Więc problem stanowi ładowarka za +/- 15zł?
Nie swędzi mnie portfel żeby wydać na ładowarkę 100+zł która okaże się że też będzie zakłócała fale ;/
Nie swędzi mnie portfel żeby wydać na ładowarkę 100+zł która okaże się że też będzie zakłócała fale ;/
można założyć jakiś filtr ferrytowy, może coś pomoże.. ale te tanie ładowarki niestety "sieją' zakłócenia... można by ją też spróbować przerobić
-
- Mały gagatek
Mam gdzies taki filtr tylko gdzie go założyć.
Na kablu z ładowarki czy gdzieś indziej.