KONTROLKA OLEJU !!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
KONTROLKA OLEJU !!!!!!!!!
Wita Wszystich !!!
Zawsze kiedy przekrecam kluczyk to świecą mi się dwie kontrolki jedna od oleju i dróga od akumulatora (po odpaleniu w pożądku wszystkie gasną), dzis rano świeciłe mi się obie normalnie, a pare godzin później kiedy normalnie przekręciłem kluczyk to zapaliła mi się od akumulatora a ta od oleju tylko się zapaliła (tak na 1s) i zgasła. Póżniej przy kolejnym przekręceniu kluczyka paliły się obie normalnie, a teraz cały czas tylko zapala się ta jedna od akumulatora a od oleju tylko mrugnie.
Miał ktoś już kiedyś taki przypadek ? Prosze was o pomoc !
Zawsze kiedy przekrecam kluczyk to świecą mi się dwie kontrolki jedna od oleju i dróga od akumulatora (po odpaleniu w pożądku wszystkie gasną), dzis rano świeciłe mi się obie normalnie, a pare godzin później kiedy normalnie przekręciłem kluczyk to zapaliła mi się od akumulatora a ta od oleju tylko się zapaliła (tak na 1s) i zgasła. Póżniej przy kolejnym przekręceniu kluczyka paliły się obie normalnie, a teraz cały czas tylko zapala się ta jedna od akumulatora a od oleju tylko mrugnie.
Miał ktoś już kiedyś taki przypadek ? Prosze was o pomoc !
spokojnie panowie!!!
Nie wymieniajcie licznika,ani samochodu. sprawdzcie kabelki do czujnika. u mnie bylo tak ze nie swiecila tylko mrugala tak jak opisujecie i okazalo sie ze kabelek do czujnika ledwie co sie trzymal. powodzonka
FABAN Ja już licznik miałem w rękach i po podłączeniu kontrolki na krutko zaświeciła. Przy składaniu spowrotem gdy wpinałem kostke obrotek drgnął ale tylko tyle. Ktoś kiedyś powiedział że problem może być w skrzynce bezpieczników 2 niebieskie kostki. Ruszałem nimi i dalej nic
Ja z elektryki jestem :niewiem: Chyba trzeba do fachowca. Pozdrawiam 

to może ja opisze dokładniej co u mnie sie dzieje: oprócz mrugającej podczas jazdy lampki oleju mam taki problem, że nie działają mi prędkościomierz i obrotomierz, byłem z tym już nawet u elektronika i nie poradził sobie z tym, a lampka oleju to się zgodze, że może czujnik uszkodzony lub coś nie łączy, sprawdze też to, ale zegary i tak pewnie musze wymienić bo niedziałają
,aha i przy okazji chciałbym się spytać czy będą pasowały z max prędkoscią do 220km/h, podczas gdy ja mam swoje do 200? nie mam żadnego indexu prędkości i prędkościomierz jest na impulsator.

fabjan
golfik3 1.6
golfik3 1.6
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
To nie zalezy od tego jaką masz max prędkość. Popatrz na indeks prędkości na zegarze - musi być taki sam (np. 950)fabjan pisze:to może ja opisze dokładniej co u mnie sie dzieje: oprócz mrugającej podczas jazdy lampki oleju mam taki problem, że nie działają mi prędkościomierz i obrotomierz, byłem z tym już nawet u elektronika i nie poradził sobie z tym, a lampka oleju to się zgodze, że może czujnik uszkodzony lub coś nie łączy, sprawdze też to, ale zegary i tak pewnie musze wymienić bo niedziałają,aha i przy okazji chciałbym się spytać czy będą pasowały z max prędkoscią do 220km/h, podczas gdy ja mam swoje do 200? nie mam żadnego indexu prędkości i prędkościomierz jest na impulsator.
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!