Przekaźnik wycieraczek Golf
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekaźnik wycieraczek Golf
witam
mam pytanko,gdzie w golfie IV z 1998 roku znajduje się wspomniany w tytule przekaźnik nr.99/19 bo pod kierownica go nie znalazłem.I czy to może być winna przekaźnika jak na każdym "biegu" wycieraczki,ledwo,ledwo przeskakuja po szybie?
mam pytanko,gdzie w golfie IV z 1998 roku znajduje się wspomniany w tytule przekaźnik nr.99/19 bo pod kierownica go nie znalazłem.I czy to może być winna przekaźnika jak na każdym "biegu" wycieraczki,ledwo,ledwo przeskakuja po szybie?
-
greg
Warto najpierw sprawdzić czy mechanizm jest czysty (bo to jest dużo łatwiej) ale ja osobiście stawiam na "zardzewiały silniczek" a dokładniej przytartą oś silniczka a w tulejce.
Ostatnio zmieniony pt kwie 24, 2009 08:00 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
greg
dziś zostały zdemontowane wycieraczki,faktycznie troche syfu tam było.Wymontowałem cały mechanizm odłączyłem prowadnice od silniczka i sam silniczek śmiga,ale jedna z prowadnic sie nie rusza,pracuje tylko jedna strona i to jest pewnie wynik kiepskiej pracy wycieraczek.Pytanko teraz jak to ugryź i co można z tym zrobic?
musisz wybić te ośki, przeczyścić papierkiem ściernym, nasmarować i złożyć do kupyRaf tdi pisze:Pytanko teraz jak to ugryź i co można z tym zrobic?
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 23:29 przez Oli, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]148KM/326Nm[/b]
wczoraj wszystko poskładałem do kupy i działa jak należy,ale.....
(zawsze tak musi być,że nie do końca wszystko sie uda zrobić)
I tak się stało,założyłem jedną wycieraczke od kierowcy,skręciłem i wszystko śmiga,a ta od strony pasażera,mimo dość mocnego skręcenia,nie trzyma się na ośce od mechanizmu (kręci się) i troche się rusza ale już nie wraca.
Teraz pytanko,czy ktoś tak miał i jaki macie patent na taką dolegliwość?
(zawsze tak musi być,że nie do końca wszystko sie uda zrobić)
I tak się stało,założyłem jedną wycieraczke od kierowcy,skręciłem i wszystko śmiga,a ta od strony pasażera,mimo dość mocnego skręcenia,nie trzyma się na ośce od mechanizmu (kręci się) i troche się rusza ale już nie wraca.
Teraz pytanko,czy ktoś tak miał i jaki macie patent na taką dolegliwość?
-
BartiKapi1985
- Mały gagatek

- Kontakt: