brak sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak sprzęgła
Witam wszystkich mam mały problemik dojeżdżając do skrzyżowania nacisnąłem na sprzęgło i pedał wpadł do końca i już nie odbił . Na wyłączonym silniku biegi można normalnie wrzucać, nie bardzo się na tym znam ale jak kolega ruszał pedałem sprzęgła a ja zaglądałem pod maskę to pod tymi cięgnami od biegów syczało i sączył się jakiś płyn. Panowie co się stało? czy to coś poważnego i kosztownego? Z góry dziękuje za odpowiedz

Ostatnio zmieniony czw paź 09, 2008 10:57 przez bucho1001, łącznie zmieniany 1 raz.

mi to tam wyglada na to jak by ci sie linka od sprzegla urwala ale czemu ci ze skrzyni cieknie to nie wiem ';]

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177740/][size=159][b]Gofer bY Tiger ;} Sprzedam [/b][/size][/url]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
						[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
piotr2 zdaję sobie z tego sprawę ale jak pisałem jestem laikiem w tej dziedzinie  a nie chciałbym aby w warsztacie robili ze mnie głupka i mnie naciągali, dałem się tak załatwić z rozrządem bo wyczytalem na forum że wymienia się komplet razem z pompą wody a tam mi powiedzieli że g... o prawda że pompa jest ok i wymienili tylko paski i rolki a po 2 tyg. padła pompa i znowu rozbieranie i koszty
  a nie chciałbym aby w warsztacie robili ze mnie głupka i mnie naciągali, dałem się tak załatwić z rozrządem bo wyczytalem na forum że wymienia się komplet razem z pompą wody a tam mi powiedzieli że g... o prawda że pompa jest ok i wymienili tylko paski i rolki a po 2 tyg. padła pompa i znowu rozbieranie i koszty

a nie chciałbym aby w warsztacie robili ze mnie głupka i mnie naciągali, dałem się tak załatwić z rozrządem bo wyczytalem na forum że wymienia się komplet razem z pompą wody a tam mi powiedzieli że g... o prawda że pompa jest ok i wymienili tylko paski i rolki a po 2 tyg. padła pompa i znowu rozbieranie i koszty
  a nie chciałbym aby w warsztacie robili ze mnie głupka i mnie naciągali, dałem się tak załatwić z rozrządem bo wyczytalem na forum że wymienia się komplet razem z pompą wody a tam mi powiedzieli że g... o prawda że pompa jest ok i wymienili tylko paski i rolki a po 2 tyg. padła pompa i znowu rozbieranie i kosztyCzołem panowie... tak czytam i czytam... i się zastanawiam...czy mój problem nie jest  podobnym problemem... Mianowicie. Nie mogę ( sporadycznie a właściwie jeden raz  ) wysprzęglić 5 biegu...  Jak już po nerwówce na skrzyżowaniu w stolicy  zjechałem na 5 biegu ze skrzyżowania i napewno przypaliłem nowe sprzęgło  to po jakimś czasie bieg się dał wysprzęglić ... Na począdku nawet siłowe rozwiązania nie chciały pomóc... I teraz  moje  pytanie czy to może być podobny problem czyli nie wiem dokładnie ale wysprzęglik, pompa sprzęgła czy może za mało oleju w skrzyni... całe szczęście w tym że  jak dzwoniłem do servisu do dealera VW w łodzi do Bursiaka to po opisaniu obiawów  wymienił mi te właśnie żeczy co wam wymieniłem a wykluczył skrzynię biegów...  Moze ktoś z was miał podobny problem... aaaa  a reszta biegów wchodzi i wychodzi bez jakich kolwiek problemów a na suchym silniku ( auto stało całą noc )  na kilka razy kiedu wbiłem 5 bieg to  też jest nieraz problem z wysprzęgleniem...
 ) wysprzęglić 5 biegu...  Jak już po nerwówce na skrzyżowaniu w stolicy  zjechałem na 5 biegu ze skrzyżowania i napewno przypaliłem nowe sprzęgło  to po jakimś czasie bieg się dał wysprzęglić ... Na począdku nawet siłowe rozwiązania nie chciały pomóc... I teraz  moje  pytanie czy to może być podobny problem czyli nie wiem dokładnie ale wysprzęglik, pompa sprzęgła czy może za mało oleju w skrzyni... całe szczęście w tym że  jak dzwoniłem do servisu do dealera VW w łodzi do Bursiaka to po opisaniu obiawów  wymienił mi te właśnie żeczy co wam wymieniłem a wykluczył skrzynię biegów...  Moze ktoś z was miał podobny problem... aaaa  a reszta biegów wchodzi i wychodzi bez jakich kolwiek problemów a na suchym silniku ( auto stało całą noc )  na kilka razy kiedu wbiłem 5 bieg to  też jest nieraz problem z wysprzęgleniem...

) wysprzęglić 5 biegu...  Jak już po nerwówce na skrzyżowaniu w stolicy  zjechałem na 5 biegu ze skrzyżowania i napewno przypaliłem nowe sprzęgło  to po jakimś czasie bieg się dał wysprzęglić ... Na począdku nawet siłowe rozwiązania nie chciały pomóc... I teraz  moje  pytanie czy to może być podobny problem czyli nie wiem dokładnie ale wysprzęglik, pompa sprzęgła czy może za mało oleju w skrzyni... całe szczęście w tym że  jak dzwoniłem do servisu do dealera VW w łodzi do Bursiaka to po opisaniu obiawów  wymienił mi te właśnie żeczy co wam wymieniłem a wykluczył skrzynię biegów...  Moze ktoś z was miał podobny problem... aaaa  a reszta biegów wchodzi i wychodzi bez jakich kolwiek problemów a na suchym silniku ( auto stało całą noc )  na kilka razy kiedu wbiłem 5 bieg to  też jest nieraz problem z wysprzęgleniem...
 ) wysprzęglić 5 biegu...  Jak już po nerwówce na skrzyżowaniu w stolicy  zjechałem na 5 biegu ze skrzyżowania i napewno przypaliłem nowe sprzęgło  to po jakimś czasie bieg się dał wysprzęglić ... Na począdku nawet siłowe rozwiązania nie chciały pomóc... I teraz  moje  pytanie czy to może być podobny problem czyli nie wiem dokładnie ale wysprzęglik, pompa sprzęgła czy może za mało oleju w skrzyni... całe szczęście w tym że  jak dzwoniłem do servisu do dealera VW w łodzi do Bursiaka to po opisaniu obiawów  wymienił mi te właśnie żeczy co wam wymieniłem a wykluczył skrzynię biegów...  Moze ktoś z was miał podobny problem... aaaa  a reszta biegów wchodzi i wychodzi bez jakich kolwiek problemów a na suchym silniku ( auto stało całą noc )  na kilka razy kiedu wbiłem 5 bieg to  też jest nieraz problem z wysprzęgleniem......Nie jeździj szybciej niż  twój anioł stróż potrafi latać...