przecieki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przecieki
Witam wszystkich. Mam problem tego typu ze przecieka mi gdzies woda do srodka od strony kierowcy ,probowalem dociec skad?? ale nie moge otworzyc plastikowej obudowy pod szyba. Odkrecilem wycieraczke ale dalej cos jeszcze trzyma nie wiem co. Czy ktos moze mi pomoc ?z gory dzieki
pi:-)ter
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam. Miałem ten sam problem. Po deszczu dużo wody od strony kierowcy ,pasażera a także z tyłu. Szukałem wszędzie. Rozebrałem cały samochód i nic szczelny jak cholera. Lecz zauważyłem trochę mokrą uszczelkę drzwi od wewnątrz. Wytarłem lałem wodą i nic. Po dłuższych oględzinach doszedłem do tego gdzie przecieka.
Rada dla ciebie : ściągnij boczek z drzwi od strony kierowcy jest tam założona blacha trzymająca silnik wycieraczek i cały osprzęt. Jak kiedyś była chociaż raz ściągana to przez nią leje się do środka. Jest pod tą blachą uszczelka raz odciągnięta jest już do niczego. Sprawdź sobie to. U mnie prawie z każdych drzwi tak przeciekało.
[ Dodano: 24 Sty 2008 06:51 ]
wkradł sięmały błąd w opisie moim --blacha trzymająca silnik wycieraczek-- nie silnik wycieraczek a silnik podnośnika szyb.
Rada dla ciebie : ściągnij boczek z drzwi od strony kierowcy jest tam założona blacha trzymająca silnik wycieraczek i cały osprzęt. Jak kiedyś była chociaż raz ściągana to przez nią leje się do środka. Jest pod tą blachą uszczelka raz odciągnięta jest już do niczego. Sprawdź sobie to. U mnie prawie z każdych drzwi tak przeciekało.
[ Dodano: 24 Sty 2008 06:51 ]
wkradł sięmały błąd w opisie moim --blacha trzymająca silnik wycieraczek-- nie silnik wycieraczek a silnik podnośnika szyb.