Witam, zauważyłem że bardzo szybko ubywa mi płyn od spryskiwaczy, ostatnio wlałem 4 litry i po trzech dniach zapaliła się kontrolka, zajrzałem do zbiornika a tam na dnie może ledwie setka, wcześniej też mi szybko skończył się spryskiwacz ale trwało to z 1,5 tygodnia a ostatnio trochę padało, więc myślałem że może faktycznie się skończył... ale teraz ewidentnie gdzieś wycieka... 
Są może jakieś standardowe usterki tego układu spryskiwaczy?? Gdzie szukać wycieku i którędy są poprowadzone przewody...?? 
pozdrawiam

Ubywający płyn do spryskiwaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak masz spryskiwacze na reflektory to zapewne z nich cieknie jak niemasz to mozliwości jest wiele peknięty zbiorniczek przetarty gdzieś przewód doprowadzający płyn zarówno do przednich jak i tylnego spryskiwacza.Na odległośc ciężko stwierdzić mosisz poprostu zalać najlepiej wodą bo szkoda płynu i obserwować gdzie cieknie innej metody niema.Albo poprostu jestes przewrażliwiony  i wydaje Ci sie tylko że szybko go ubywa
  i wydaje Ci sie tylko że szybko go ubywa

i wydaje Ci sie tylko że szybko go ubywa
  i wydaje Ci sie tylko że szybko go ubywa[img]http://img503.imageshack.us/img503/8563/img1681ew7.jpg[/img][img]http://img503.imageshack.us/img503/6577/img1679ik0mn9.jpg[/img]
						No i niby naprawione... ale ile trzeba się natrudzić żeby ten zbiorniczek wymontować... najprawdopodobniej leciało z miejsca w którym jest połączona pompka ze zbiorniczkiem, została pompka wklejona na silikon i chyba to pomogło... miejmy nadzieję...no ale niestety skasowali mnie za to 80zł, 3 godziny pracy... musiał wiele rzeczy poodkręcać żeby go stamtąd wyciągnąć  no ale jak się nie ma warunków to trzeba zlecić do warsztatu....
 no ale jak się nie ma warunków to trzeba zlecić do warsztatu....

no ale jak się nie ma warunków to trzeba zlecić do warsztatu....
 no ale jak się nie ma warunków to trzeba zlecić do warsztatu....Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości