Czy to uszczelka? 1.6 PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

Czy to uszczelka? 1.6 PN
Sluchajcie mam problem, Płyn chlodzacy ubywa (co jakies 1,5 - 2 tyg. trzeba dolwac) Pozatym dymi sobie troszke na bialo (poruwnywalnie do innych aut w miescie o tej porze roku) No i jest jescze jedna rzecz otoz gdy na odpalonym silniku zajrzalem do zbiorniczka na plyn to pojawiaja sie tam bombelki... Czy to bedzie problem uszczelki pod głowica?? Dodam ze nigdzie nie ma sladu aby wystepowal jakis wyciek chlodnica sucha wszystkie polaczenia takze.
Prosze o odpowiedz i Pozdrawiam!

Prosze o odpowiedz i Pozdrawiam!
"...Dziadzia jest,dziadzia był,dziadzia będzie,dziadzia tu,dziadzia tam,dziadzia wszędzie,dziadzia gra,dziadzia ma,dziadzia przędzie patent na patencie to dziadzi orędzie,ziom!..."
						sprawdz  jeszcze  stan oleju i  jakość   czyli  kolor  jeżeli nie   zmienił barwy  na  jasniejszy i płyn  nie  zmienił koloru i stanu  to ok (ile  dolewasz tego  płynu???????? układ chłod,  madmiar  płynu  potrafi  wyrzucic a powiem  ci jeszcze  jeżeli nie  dolewasz  duzo  płynu to wycieku możesz  nawet nie  zauwazyć poniewaz płyn  pod  wpływem temp szybko może  wyparowac  z miejsca  przecieku

Ostatnio zmieniony pt gru 29, 2006 13:07 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

Olej oki tak jak bylo tak jest. ile dolewam?? hmmm na oko z 0,5 l. wlewam aby utrzymac poziom pomiedzy minimum a maximum 
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
"...Dziadzia jest,dziadzia był,dziadzia będzie,dziadzia tu,dziadzia tam,dziadzia wszędzie,dziadzia gra,dziadzia ma,dziadzia przędzie patent na patencie to dziadzi orędzie,ziom!..."
						- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

Wsumie to furka jezdzi juz tak troche czasu jednak zaczyna mnie to coraz bardziej denerwowac dlatego wole popytac co i jak. Nie chcialbym tez zeby cos powanego sie uszkodzilo przez to... Autko chodzi rowno odpala zawsze na pierwszym razem i nigdy samo nie gasnie. Ale fak faktem ze mnie to denerwuje bo troszke kasy wydaje na ten plyn 
Pozdrawiam i dziekuje za rade!

Pozdrawiam i dziekuje za rade!
						- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

A wiec tak... Kolejne wnisoki: 
- Płyn lubi zmienic kolor na taki "rudawy" podbny do koloru rdzy wydaje mi sie ze to przez syf w ukladzie.
- Zapach jest dziwny--> trudny do okreslenia ale spalinami nie czuc.
Pozdrawiam!

- Płyn lubi zmienic kolor na taki "rudawy" podbny do koloru rdzy wydaje mi sie ze to przez syf w ukladzie.
- Zapach jest dziwny--> trudny do okreslenia ale spalinami nie czuc.
Pozdrawiam!
						stan cieczy  chłodn  u  ciebie  zatrzyma  sie  na  minimum  i tak  zostanie! spróbuj  nie  dolewac ale  kontrolować ja  już  tym  przestałem  sie przejmowac  też  tak mam żadnych nie  pokojących  objawów  mój  silniczek nie ma  a juz  rok minął też radził bym  ci  sie przestać martwić  tym ( golf  to  taki  stwór że "powie" ci   co  go  boli }}}}

- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

Czesto tak bywa u mnie ze poziom zatrzyma sie na minimum i tak zostaje nizej nie schodzi czyli to oznacza ze nie jest zle?dziejo pisze:stan cieczy chłodn u ciebie zatrzyma sie na minimum i tak zostanie! spróbuj nie dolewac ale kontrolować ja już tym przestałem sie przejmowac też tak mam żadnych nie pokojących objawów mój silniczek nie ma a juz rok minął też radził bym ci sie przestać martwić tym ( golf to taki stwór że "powie" ci co go boli }}}}
Pozdrawiam!
						miałem ostatnio problem z uszczelką pod głowicą,
objawy były takie że ubywało płynu chłodniczego dość dużo przez dwa tygodnie wlałem prawie 3l płynu pozatym kopcił dość mocno na biało
spec stwierdził że " była przerwa między kanałem wodnym a cylindrem"
na szczęście płyn nie dostał się do oleju bo wtedy można zatrzeć silnik
lepiej tego nie lekceważyć

objawy były takie że ubywało płynu chłodniczego dość dużo przez dwa tygodnie wlałem prawie 3l płynu pozatym kopcił dość mocno na biało
spec stwierdził że " była przerwa między kanałem wodnym a cylindrem"
na szczęście płyn nie dostał się do oleju bo wtedy można zatrzeć silnik
lepiej tego nie lekceważyć
- VWojtas
 - Ma gadane

- Kontakt:

Odswieze troche temat by podzielic sie z wami wnioskami po obserwacjach:
Dzieje sie dokladnie tak jak powiedzial dziejo,

Dzieje sie dokladnie tak jak powiedzial dziejo,
Pozdrawiam!dziejo pisze:stan cieczy chłodn u ciebie zatrzyma sie na minimum i tak zostanie!