Posiadam golfa 3 rocznik 1994 , 1.9 TDI ze wspomaganiem
Jak wyzej w temacie mam do wymiany rolke paska wielorowkowego oraz pompe wody
 poniewaz te rzeczy zaczynają mi sie psuc (rolka delikatnie lata / buja sie na boki) natomiast pompa wody jest chyba na wykończeniu , tak bynajmniej zdiagnozował pewien mechanik .
 poniewaz te rzeczy zaczynają mi sie psuc (rolka delikatnie lata / buja sie na boki) natomiast pompa wody jest chyba na wykończeniu , tak bynajmniej zdiagnozował pewien mechanik . Co do rozrządu to wogole plenuje go wymienic poniewaz kupiłem golfa z pol roku temu , zrobiłem z 15tys. km , ale poprzedni właściciel jak pytałem - nie pamieta kiedy wymienał rozrząd . Tak wiec chce sie za to zabrac zeby byc spokojnym

Moje pytanie brzmi : czy do tych wszystkich elementow bedzie mi potrzebny kanał lub podnośnik ? Czy da rade to wymienić tylko od góry ?
Poniewaz mam pewnego znajomego ktory jest swietnym specjalistą od golfów (lecz nie jest mechanikiem co jest rownoznacze z brakiem dostepu do kanału lub podnośnika . A nie jestem bardzo bogaty zeby płacić wieksze pieniadze u mechanika skoro ten znajomy ma pojęcie i moze to zrobic taniej

Z tego co mowił to on robi sobie wszystko sam w golfie , nawet zaiweszenie . Stawia na lewarku i robi
 .
 .Prosze o jakies rady

[ Dodano: 17 Lip 2010 12:12 ]
Acha i zauważyłem ze wiatrak od chłodnicy sie nie włącza nawet przy temperaturze dochodzącej do 110 stopni
 mechanik mi mowił ze to własnie moze byc od tej pompy wody.
 mechanik mi mowił ze to własnie moze byc od tej pompy wody. A jakie jest wasze zdanie ?