problem z hamulcami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z hamulcami
PANOWIE co to może być jeżeli podczs hamowania , po puszczeniu hamulca zmienia się siła hamowania , mianowicie delikatnie przytrzymują, że bardzo często świeci mi się stop, wymieniony płyn a prypadłość została
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 21:54 przez daro1976, łącznie zmieniany 1 raz.
daro1976, zanim wydasz tyle kasy trzeba wykluczyć inne przyczyny. Sprawdź co się stanie jak wciśniesz i pociągniesz pedał czy cofnie się takim sprężystym czy twardym ruchem. Jeśli pedał chodzi sprężyście to na 100% pompa (zakładając że nie ma powietrza w układzie).
[ Dodano: 12 Mar 2009 19:32 ]
a właśnie ja bym kupował tylko nową bo nigdy nie wiadomo ile używana jeszcze pociągnie...
[ Dodano: 12 Mar 2009 19:32 ]
a właśnie ja bym kupował tylko nową bo nigdy nie wiadomo ile używana jeszcze pociągnie...
U mnie na przeglądzie tez wszystko wyszło o dziwo elegancko, jednak pompa przepuszczała na sekcjach i pedał nie chodził sztywno, tylko tak jak by był lekko zapowietrzony,i czasem tak jak u Ciebie nie wracał do końca. Jeśli pedał zachowuje się tak jak opisałeś że brakuje mu sprężyny, możliwe że właśnie sprężyna przy pompie się przytarła (wtedy właśnie wraca twardo). Mogła poprostu przykorodować - wystarczy ją oczyścić, ewentualnie kupić zestaw naprawczy i wymienić.
witam
tez mialem cos podobnego tyle ze wymienilem plyn i kilkakrotnie odwiedzilem mechanika bo na 1 biegu nie moglem przejechac 1km do domu na szczescie mech byl po drodze wysiadam dym z kolek jak wsz ostyglo po uderzeniu mloteczkiem klocki puscily wyszlifowal tarcze wstawil nowe klocki odpowietrzyl tego dnia kilkakrotnie twirdzac ze ktorys z przewodow jest walniety i lapie oddech
w koncu za porada szwagra wymienilem sam pompe i wsz gralo oznaki milaem podobne pedal lekko zapowietrzony jednak strasznie sie grzal przod chodz z poczatku delikatnie poprostu pompa przepuszczala teraz wsz ok 
tez mialem cos podobnego tyle ze wymienilem plyn i kilkakrotnie odwiedzilem mechanika bo na 1 biegu nie moglem przejechac 1km do domu na szczescie mech byl po drodze wysiadam dym z kolek jak wsz ostyglo po uderzeniu mloteczkiem klocki puscily wyszlifowal tarcze wstawil nowe klocki odpowietrzyl tego dnia kilkakrotnie twirdzac ze ktorys z przewodow jest walniety i lapie oddech