Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Matthewgie
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw sie 22, 2019 10:24

Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Post autor: Matthewgie » czw sie 22, 2019 10:37

Witam wszystkich. Mam taki problem z moim mk4 1.4 16v. Otóż auto ma problem z odpalaniem rano, odpala za 2 - 3 razem, przez około 2 minuty silnik pracuje na obrotach 1200,po czym spadaja do 900. Czasami po odpaleniu gubi obroty i całkowicie gaśnie,a wczoraj odczulem szarpniecie na 4 biegu przy rozpedzaniu. Dodam że auto kupiłem parę dni temu, podczas jazdy próbnej wszystko było ok, a sprzedający poinformował mnie że czasami rano moze odpalić za 2 razem. Auto było po wymianie rozrządu, możliwe że rozrząd został źle założony i to jest przyczyną? Aaa i po podpieciu pod komputer wyskakuje błąd EGR, sonda i czujnik Halla. Proszę o pomoc



myszazro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 510
Rejestracja: ndz maja 28, 2017 11:22
Lokalizacja: Zwierzyniec
Auto: Volkswagen Golf

Re: Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Post autor: myszazro » czw sie 22, 2019 12:04

Egr, sonda lambda i czujnik do sprawdzenia ewentualnie do wymiany



gczarkowski1
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt lut 05, 2019 21:15
Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
Silnik: BFQ

Re: Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Post autor: gczarkowski1 » czw sie 22, 2019 13:30

Przedstawiłeś problem i zaraz sobie na niego odpowiedziałeś , wyszły błędy więc usuń usterki na jakie wskazują , lepszej pomocy nie uzyskasz , bardzo ładnie masz zawężony krąg podzespołów do naprawy , nic nie musisz szukać, domyślać się , tylko się cieszyć że wiesz co masz do naprawy



Matthewgie
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw sie 22, 2019 10:24

Re: Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Post autor: Matthewgie » czw sie 22, 2019 14:25

Jakie to łącznie będą koszta?



gczarkowski1
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 143
Rejestracja: wt lut 05, 2019 21:15
Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
Silnik: BFQ

Re: Problem z odpalaniem, gubi obroty, szarpniecia podczas jazdy!

Post autor: gczarkowski1 » czw sie 22, 2019 17:41

EGR wyjmij i sprawdź ,może da radę wyczyścić ,czyli już masz w kieszeni , sonda + czujnik około 450 tylko oryginalne



ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości