problemy z odpaleniek mk3 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich mam problem walcze z nim od miesiaca i nic moze wy mi pomozecie a wiec mam golfika 3 1.4 60km 1993 rok i czasem mam problem z odpaleniem silnika tzn rozrusznik kreci auto odpali, gdy chce dodac gaz zeby przelaczyl sie na lpg auto gasnie ponowne proby odpalenia koncza sie tym ze silnik prawie odpali ale ma tak niskie obroty ze gasnie i dodanie gazu pedalem nic nie reaguje pozniej gdy pokrece 5-6 razy rozrusznikiem auto odpali i przy dodaniu gazu dlawi sie ale stopniowo zwiekszaja sie obroty gdy przełaczy sie na gaz jest ok.druga rzecz z tym zwiazana gdy auto nie chce zapalic to mam problem pozniej z obrotami albo sa za duze albo za male albo nie spadaja ponizej 1800rpm prosze o jaknaajszybsza pomoc poniewaz problem jest dosc meczacy
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
to jest gaźnikowiec więc w jakim stanie przepustnica czysta ??
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprawdź na początek czujnik temperatury płynu, szczelność podstawy pod zespołem wtryskowym, spróbuj wykonać reset sterownika silnika - szczegóły znajdziesz wyszukiwarką na forum. Jeśli to nie pomoże - filtr paliwa, za słabe ciśnienie podawane przez pompę benzyny, TPS. Temat szeroki.
Dopisz jeszcze jak auto pracuje na benzynie gdy się w pełni rozgrzeje.
Dopisz jeszcze jak auto pracuje na benzynie gdy się w pełni rozgrzeje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
to jest jednopunkt a nie gaźnik przepustnice czyściłem szczelność podstawy tez wymieniłem uszczelke pod glowica bo wczesniej sie pocił reset tez robiłem i nic myślałem właśnie do pompki od paliwa a jak auto pracuje to powiem wam szczeze ze nie moge określic jednoznacznie sa dni ze auto sprawuje sie tak jak powinno tzn nie ma problemu z odpaleniem na benzynie nie dlawi sie obroty sa ok ale czasem go cos bierze i klopoty sa nawet na rozgrzanym silniku gdzy zgasze i chce za chwile osdpalic to czasem nie chce i pozniej obroty sie p*** a ten czujnik to ktory jest bo na głowicy widze dwa i jeszcze jest cos na termostacie?
problem znow mi sie powtorzył tzn samochod odpalil ale nie mogłem mu dogazowac bo zgasł i za jakims 3-4 razem odpalił i było dobrze przed tym incydentem auto pali na dotyk jak myslicie bac sie za pompe paliwa ?
- adrian1234792
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak i chodził tak samo dzisiaj rozebralem pompke na moje oko byla ok wyszyscilem ta siatke i zobaczymy czy problem sie powtorzy
- adrian1234792
- Mały gagatek
- Kontakt:
W moim 1.4 było tak,że jak chciałem odpalić auto to na krótko zapaliło i od razu gasło stało sie to nagle bo przed tym zdarzeniem auto jezdziło bez problemu aż zgasło i był problem z odpalaniem, u mnie wtedy zawiniła pompa starą czysciłem i nic to nie dawało okazało sie że miała za słabe ciśnienie i trzeba było ją wymienić dopiero wtedy auto paliło normalnie,gdzy auto już paliło wieszało obroty na ok 2tys i tu winny był czujnik temp. ale jeżeli ty sprawdzałeś czujnik to sprawdź jeszcze czy pompa podaje dobre ciśnienie.
jak to cisnienie sprawdzic bo ja to patrzylem na oko tzn podczepiłem drugi wezyk przekreciłem kluczyk i patrzylem jak leci no i leciec leciało a czy ma dobre cisnienie to nie wiem a do czujnika wracajac to mówimy o tym w kruccu tam gdzie jest termostat w tej plastikowej obudowie ?w 1.4ABD
- Paweł Marek
- V.I.P.
ciśnienie tylko manometrem u mechanika. O czujnik 4-pinowy chodzi w tym króćcu jak piszesz, opisy sprawdzania omomierzem są na forum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.