[mk4] radio gubi zasieg

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
yatering
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 753
Rejestracja: sob maja 03, 2008 18:18
Lokalizacja: Ostrołęka
Kontakt:

[mk4] radio gubi zasieg

Post autor: yatering » pn kwie 07, 2014 17:26

witam
Od kupna auta mam problem z radiem. Mianowicie- gubi mi zasieg po wyjechaniu z miasta. Myslalem ze antena- wiec wymienilem antene i bat. Pozniej ze radio, bylo pioneer deh- teraz siedzi MFD i dalej to samo. Podjechalem do mechanika- podlaczyl mi inny kabel od radia do anteny i niestety problem sie powtarza. Prosze o pomoc juz nie wiem co robic :/


Obrazek

_________
mk2 1,8 CL => mk3 1,8GT => mk4 1,9TDI =>Renault Scenic 2,0 DCI

Awatar użytkownika
Jarek_NS
Forum Master
Forum Master
Posty: 1883
Rejestracja: sob wrz 06, 2008 19:48
Lokalizacja: Nowy Sącz

[mk4] radio gubi zasieg

Post autor: Jarek_NS » wt kwie 08, 2014 07:53

Jaką antenę kupiłeś?


Moje MK4 AXR+ Pakiet V6 MFD+FULL FIS EVOLO STP viewtopic.php?f=89&t=483752
Obrazek

Awatar użytkownika
yatering
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 753
Rejestracja: sob maja 03, 2008 18:18
Lokalizacja: Ostrołęka
Kontakt:

[mk4] radio gubi zasieg

Post autor: yatering » wt kwie 08, 2014 18:59

facet w serwisie audio mi zalozyl jakas...nie wiem nawet co to za antena


Obrazek

_________
mk2 1,8 CL => mk3 1,8GT => mk4 1,9TDI =>Renault Scenic 2,0 DCI

Awatar użytkownika
Jarek_NS
Forum Master
Forum Master
Posty: 1883
Rejestracja: sob wrz 06, 2008 19:48
Lokalizacja: Nowy Sącz

[mk4] radio gubi zasieg

Post autor: Jarek_NS » śr kwie 09, 2014 10:07

To zostaje kwestia co to za antena, i czy posiada wbudowany wzmacniacz. Jeśli nie posiada to MFD może mieć słabszy sygnał, choć to nie reguła bo ja mam obecnie MFD podłączone do anteny Sirio triflex i daje radę, wiadomo że jak wjedzie się na jakieś pustkowie między góry to radio zdechnie, ale u mnie w Beskidach tragedii nie ma.

Jak masz antenę bez wzmacniacza to możesz dołożyć wzmacniacz (nie separator bo to co innego) sygnał będzie mocniejszy ale będzie też bardziej zbierać zakłócenia.


Moje MK4 AXR+ Pakiet V6 MFD+FULL FIS EVOLO STP viewtopic.php?f=89&t=483752
Obrazek

Awatar użytkownika
kammlodymk2
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt kwie 22, 2014 18:36

[mk4] radio gubi zasieg

Post autor: kammlodymk2 » czw kwie 24, 2014 11:25

u mnie w mk4 był ten sam problem, jak gdyby nie było wgl końcówki anteny, też nic nie pomogło zmienianie kabli, batów, w końcu zostało wymienione gniazdo antenowe te, które jest pod podsufitką, (ponoć ma też swój bezpiecznik) u mnie wymiana tego pomogła i radio odbiera teraz czysto, można spróbować powinno pomóc ;)



duchu123
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 247
Rejestracja: ndz wrz 13, 2009 16:53
Lokalizacja: Łowicz

Re: [mk4] radio gubi zasieg

Post autor: duchu123 » śr maja 11, 2016 21:59

kammlodymk2 pisze:uzostało wymienione gniazdo antenowe te, które jest pod podsufitką, (ponoć ma też swój bezpiecznik) u mnie wymiana tego pomogła i radio odbiera teraz czysto, można spróbować powinno pomóc ;)

Jakie gniazdo ????


Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości