Skrzynia od mk2 do mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzynia od mk2 do mk3
Witam ma takie pytanie odnosnie skrzyni do mk3
a dokladnie chodzi mi o to czy skrzynia z mk2 1.6TDIC podejdzie mi do mk3 1.9TD AAZ??
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi poniewaz musze rozwarzyc kupno bo padla mi skrzynia a mam okazje kupic za male pieniadze
a dokladnie chodzi mi o to czy skrzynia z mk2 1.6TDIC podejdzie mi do mk3 1.9TD AAZ??
Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi poniewaz musze rozwarzyc kupno bo padla mi skrzynia a mam okazje kupic za male pieniadze
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Skrzynia od mk2 do mk3
Podejdzie,ale warto sprawdzić jakie ma oznaczenie,bo jeśli ma krótsze przełożenie,to możesz się rozczarować w trakcie jazdy.
Oznaczenie masz pod spodem,na krawędzi kibla sprzęgłowego.Prawdopodobnie jest to 4S lub 4T.Ta druga jest szybsza i odpowiada przełożeniom skrzyni w AAZ
Oznaczenie masz pod spodem,na krawędzi kibla sprzęgłowego.Prawdopodobnie jest to 4S lub 4T.Ta druga jest szybsza i odpowiada przełożeniom skrzyni w AAZ
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Skrzynia od mk2 do mk3
Jeżeli jest jeszcze krótsza niż w AAZ to szkoda zakładać bo aaz ma i tak krótka skrzynie, po wymianie możesz zacząć żałować:)
Sprzedam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=345282
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=345282
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzynia od mk2 do mk3
czyli wychodzi na to ze 4t z tych skrzyn co podales Duber, to jest najlepsza. czyli chyba dokonalem dobrego zakupu mam nadzieje ze bedzie mi dobrze sluzyła dzieki bardzo za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie czy bedzie normalnie ona pasowała bez przerobek??
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Skrzynia od mk2 do mk3
Wszystko ładnie pasuje,ale będziesz musiał przełożyć ze starej skrzyni zabieraki (flansze),bo przegóby wewnętrzne w AAZ są na 100mm,a przy 4T są zabieraki na 90mm.Poza tym wszystko P&Pmara_010 pisze:mam jeszcze jedno pytanie czy bedzie normalnie ona pasowała bez przerobek??