[wnętrze + zewnątrz] czyszczenie szyb
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
dzięki chłopaki,
sprawdzę te środki. Gdyby nie zadziałały, to jeszcze się odezwę
sprawdzę te środki. Gdyby nie zadziałały, to jeszcze się odezwę
No muszę przyznać, że ten AutoGym do szyb jest rewelacyjny. Te ślady po kroplach schodzą, z przedniej szyby też i chyba zlazło.
Dzisiaj całodzienna sesja z pseudo detalingiem dla mojego autka zafundowana
Dzisiaj całodzienna sesja z pseudo detalingiem dla mojego autka zafundowana
Panowie,
dziś przetestowałem tego CGP ale średnio jestem zadowolony.
Kropelki ledwie ruszone
albo te ślady wrosły w szybę, albo to ja nieumiejętnie się posługuję tym CGP
moje szybki wyglądają tak:
kropki są na wszystkich szybach, ale na tych przyciemnionych najbardziej widać. Uprzedzając od razu pytania - te kropki są na 100% na zewnątrz
macie jakiś pomysł czym to ruszyć?
Ja już nie mogę na te szyby patrzeć
dziś przetestowałem tego CGP ale średnio jestem zadowolony.
Kropelki ledwie ruszone
albo te ślady wrosły w szybę, albo to ja nieumiejętnie się posługuję tym CGP
moje szybki wyglądają tak:
kropki są na wszystkich szybach, ale na tych przyciemnionych najbardziej widać. Uprzedzając od razu pytania - te kropki są na 100% na zewnątrz
macie jakiś pomysł czym to ruszyć?
Ja już nie mogę na te szyby patrzeć
G4rcU, Powiedz mi jak to aplikowałeś ?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
szybka umyta Perfect Clarity Megsa (jedną MF nanosiłem a drugą, suchą ścierałem)
glinkowanie z dodatkiem wody z szamponem
CGP na MF, roztarłem na szybie, odczekałem kilka minut i kolistymi *#cenzura#* polerowałem (tarłem zarówno leciutko jak i mocno - efekt ten sam)
///edit
UC megsa dał radę
trochę się trzeba było napocić ale jest już jak być powinno
glinkowanie z dodatkiem wody z szamponem
CGP na MF, roztarłem na szybie, odczekałem kilka minut i kolistymi *#cenzura#* polerowałem (tarłem zarówno leciutko jak i mocno - efekt ten sam)
///edit
UC megsa dał radę
trochę się trzeba było napocić ale jest już jak być powinno
G4rcU, kolego , który dokładnie preparat użyłeś ? bo mam dokładnie to samo na bocznych ... mój brat zostawił kiedyś pianę aktywną na szybach do wyschnięcia i mam to już 2 rok ... nie do starcia normalnie niczym a walczyłem już i glinkami i acetonami etc ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: [wnętrze + zewnątrz] czyszczenie szyb
Haki, ja tak samo walczyłem jakimiś acetonami, octami, cifem, cillitem -słowem wszystkie "złote rady internetu".
Po zakupieniu kosmetyków do detailingu najpierw obleciałem szybki zachwalanym AutoGlym Car Glass Polish, ale niestety z marnymi wynikami. Dopiero Meguiars Ultimate Compound na aplikatorze tri-colore dał radę. Tak czy inaczej doprowadzenie do ładu wszystkich 8 szyb zajęło mi około 7h :-\
Sent from my Samsung Galaxy Note using Tapatalk
Po zakupieniu kosmetyków do detailingu najpierw obleciałem szybki zachwalanym AutoGlym Car Glass Polish, ale niestety z marnymi wynikami. Dopiero Meguiars Ultimate Compound na aplikatorze tri-colore dał radę. Tak czy inaczej doprowadzenie do ładu wszystkich 8 szyb zajęło mi około 7h :-\
G4rcU, to ładnie ... tak czy inaczej kupię Megs-a do szyb a te boczne wymienię na zielone , bo trafiłem w b.dobrej cenie i stanie
Też opcja....
U mnie jednak takie rozwiązanie nie wchodziło w grę bo mam szybki przyciemniane.
Do mniej uporczywych zabrudzeń od tych po pianie weź sobie jeszcze tego AutoGlym. Rewelacyjnie oczyszcza i odświeża.
Dobrym rozwiązaniem będzie przelecieć szyby wstępnie tym meguiars'em (żeby zetrzeć wierzchnią, często lekko zmatowioną warstwę) a później poprawić AutoGlym.
Szybki po takim zabiegu będą jak nowe - gwarantuję
U mnie jednak takie rozwiązanie nie wchodziło w grę bo mam szybki przyciemniane.
Do mniej uporczywych zabrudzeń od tych po pianie weź sobie jeszcze tego AutoGlym. Rewelacyjnie oczyszcza i odświeża.
Dobrym rozwiązaniem będzie przelecieć szyby wstępnie tym meguiars'em (żeby zetrzeć wierzchnią, często lekko zmatowioną warstwę) a później poprawić AutoGlym.
Szybki po takim zabiegu będą jak nowe - gwarantuję
G4rcU, bardzo Ci dziękuję za poradę i na pewno z niej skorzystam
CGP trzeba wpracować mokre, a nie wycierać lekko rozprowadzone suche - nie dziwie się że nie zadziałałoG4rcU pisze:CGP na MF, roztarłem na szybie, odczekałem kilka minut i kolistymi ******* polerowałem
Re: Re: [wnętrze + zewnątrz] czyszczenie szyb
fakt, ale od czasu napisania tamtego posta doedukowałem się nieco w tej kwestii; na mokro też leciałem i efekty były takie same.Shmatan pisze: CGP trzeba wpracować mokre, a nie wycierać lekko rozprowadzone suche - nie dziwie się że nie zadziałało
Dopiero UC dało radę a i to po wielogodzinnych bojach i kilkukrotnych aplikacjach.
CGP musiałbym zużyć całą butelkę na jedna szybę a i tak przypuszczam że nie usunęło by wszystkiego
Koledzy polecacie jakiś produkt do hydrofobizacji szyby ? Macie coś sprawdzonego ?
- ShowCarShine.pl
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tanie, mniej trwałe : Rain-xGapa006 pisze:Koledzy polecacie jakiś produkt do hydrofobizacji szyby ? Macie coś sprawdzonego ?
Średnia półka : 4nano premium Vision, ShowCarshine Titanium Glass Guard (bardzo proste w aplikacji i polerowaniu)
Wysoka półka: GtechniQ g1 (jeżlie ma być trwałe), Gtechniq G5 ( jeżlie ma szybciej odprowadzać wodę)
PRzed tymi produktami trzeba dobrze oczyścić szybę np tlenkiem ceru lub duragloss nu glass lub car glass polish z autoglym
potem odtłuszczenie IPA i na koniec dopiero powłoka