Kącik posiadaczy MK4

Wymiana doświadczeń użytkowników poszczególnych modeli VW.

Moderator: VIP

mass143
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 995
Rejestracja: pn kwie 01, 2013 01:44
Lokalizacja: Sandomierz

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: mass143 » ndz sie 09, 2015 13:51

No to mnie pocieszyliście :helm:

peppa_814, Olsztyn tylko przejazdem, później jadę w stronę do miejscowości Ławki niedaleko Giżycka :jezor:



Awatar użytkownika
krzyzak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1270
Rejestracja: sob maja 10, 2008 18:02
Lokalizacja: MALBORK
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: krzyzak » ndz sie 09, 2015 14:25

kostek007 pisze:Nada się do MFD ? W ogole co trzeba mieć za przjściówki/adaptery, żeby połączyć navi mfd z dekoderem dvb-t ?
masz porade :)

viewtopic.php?p=5847924#p5847924" onclick="window.open(this.href);return false;


Obrazek
Obrazek

:gora:-------------------krzyzako-wóz----------------------- :gora:

Awatar użytkownika
Pawel_767
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 205
Rejestracja: pn wrz 03, 2012 09:45
Lokalizacja: Kielce - okolice

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Pawel_767 » ndz sie 09, 2015 15:59

viewtopic.php?f=119&t=580322&p=6825588#p6825588" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie, może coś potrzebujecie. Chyba nie drogo powystawiane, a i tak dla forum (poza allegro) taniej :pub:



Awatar użytkownika
pawel.GTI
Volkswagen FAN
Volkswagen FAN
Posty: 221
Rejestracja: śr wrz 15, 2010 13:31

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: pawel.GTI » ndz sie 09, 2015 20:31

Panowie takie pytanie, mam MK4 tdi alh i jestem zmuszony wymienić manetkę kierunkowskazów. Docelowo chciałbym wrzucić manetkę z tempomatem , czy muszę szukać konkretnego nr części do mojego golfa czy nie ma znaczenia jaki nr będzie mieć nowa manetka ?


Obrazek

Awatar użytkownika
peppa_814
Czerwony Diabeł
Czerwony Diabeł
Posty: 3015
Rejestracja: ndz sty 30, 2011 17:23

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: peppa_814 » ndz sie 09, 2015 20:34

pawel.GTI, Nie ma znaczenia, ale warto szukać od razu nowego typu tempomatu.



Awatar użytkownika
pawel.GTI
Volkswagen FAN
Volkswagen FAN
Posty: 221
Rejestracja: śr wrz 15, 2010 13:31

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: pawel.GTI » ndz sie 09, 2015 20:39

Pytam bo boje się , że rozgrzebie samochód a nowa manetka będzie miała inne kostki czy mocowania. Od passata b5, b5 FL , Bory mogę śmiało szukać ? Mówisz peppa_814 żeby odrazu szukać nowego typu :-)


Obrazek

Awatar użytkownika
peppa_814
Czerwony Diabeł
Czerwony Diabeł
Posty: 3015
Rejestracja: ndz sty 30, 2011 17:23

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: peppa_814 » ndz sie 09, 2015 20:44

Możesz. Uważaj tylko żeby tempomat nie był pod kierownicę multifunkcyjną.



Awatar użytkownika
Dratwa
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 247
Rejestracja: ndz lut 16, 2014 14:04
Lokalizacja: Łódź, Poland

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Dratwa » ndz sie 09, 2015 23:23

Witojcie,

przejechałem się mk4 dziadka, ma on 1.6 16V z 1/2 FIS i kurde no, fajna sprawa jest to mieć u siebie, aż nie chce się bezmyślnie deptać samochód. Ja mam ALH, czysty basis + klima i niestety nie mam FISa. Rocznik mojego samochodu to 1999, nie mam modułu komfortu, szyny CAN też nie mam, a mega zależy mi na tym pokazywaniu aktualnego spalania - jak tego nie widzę to depcze jak głupi. Kilka pytań:
1) są zegary z FISem bez CAN? Full FIS widziałem, że istnieje, ale jest trudno dostępny, co z 1/2 FIS?
2) zegary MFA łatwo dostać?
3) przekłamuje komputer wskazania na wyświetlaczu? Czy rzeczywiście przy 2k RPM wychodzi na kompie najbardziej optymalne spalanie?
4) Czy dużo jest rzeźby przy instalowaniu zegarów FIS/MFA? Chodzi mi tutaj o jakieś czujniki itd. Wiem, że jest temat "instalacja MFA krok po kroku", ale ten temat jest stary i nie mogę go zrozumieć, jestem laikiem

Pozdro


Using Tapatalk

Awatar użytkownika
MaciekV5
...
...
Posty: 1146
Rejestracja: czw sie 30, 2012 08:20
Lokalizacja: Łódź

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: MaciekV5 » pn sie 10, 2015 07:53

Dratwa pisze:1) są zegary z FISem bez CAN? Full FIS widziałem, że istnieje, ale jest trudno dostępny, co z 1/2 FIS?
nie ma 1/2 FIS bez can
Dratwa pisze:2) zegary MFA łatwo dostać?
tak
Dratwa pisze:4) Czy dużo jest rzeźby przy instalowaniu zegarów FIS/MFA? Chodzi mi tutaj o jakieś czujniki itd. Wiem, że jest temat "instalacja MFA krok po kroku", ale ten temat jest stary i nie mogę go zrozumieć, jestem laikiem
Prawdopodobnie wiązka, manetka, licznik i sporo rozbierania ;) Jeżeli chcesz sam dołożyć sobie MFA to temat, który podałeś musisz czytać, innej drogi nie ma. Podobne porady są też na forum passata.



Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2712
Rejestracja: sob kwie 07, 2007 13:41
Lokalizacja: Kraków/GOP

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: hayperekpo » pn sie 10, 2015 09:22

Dratwa, pokombinuj z ECU które będzie mieć już CAN. Wtedy możesz mieć 1/2 za pół darmo i tańszego pełnego FIS'a :-)

Z innej beczki: nie ma ktoś na zbyciu plastikowego uchwytu od osłony szyberdachu? :bajer:


Obrazek
Zanim zapytasz na PW, skorzystaj z forumowej szukajki, FAQ i wujaszka Google

Awatar użytkownika
peppa_814
Czerwony Diabeł
Czerwony Diabeł
Posty: 3015
Rejestracja: ndz sty 30, 2011 17:23

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: peppa_814 » pn sie 10, 2015 09:46

hayperekpo pisze:Z innej beczki: nie ma ktoś na zbyciu plastikowego uchwytu od osłony szyberdachu?
:los2: :los2: :los2: :jaja: :jaja: :jaja: :rotfl:



Awatar użytkownika
Arkadiush
Forum Master
Forum Master
Posty: 1672
Rejestracja: sob wrz 20, 2008 16:39
Lokalizacja: Hamburg/Szczecin
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Arkadiush » pn sie 10, 2015 11:06

Sprzedam oryginalny znaczek GTi czerwony, wersja na rynek USA, mam też bagażnik dachowy oryginalny.

viewtopic.php?f=119&t=580693" onclick="window.open(this.href);return false;


MERCEDES BENZ SL 500 R129 V8
Obrazek
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4

Awatar użytkownika
peppa_814
Czerwony Diabeł
Czerwony Diabeł
Posty: 3015
Rejestracja: ndz sty 30, 2011 17:23

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: peppa_814 » pn sie 10, 2015 11:38

Arkadiush, Na warunkowym jesteś czy Cię wypuścili? :helm:



Awatar użytkownika
Dratwa
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 247
Rejestracja: ndz lut 16, 2014 14:04
Lokalizacja: Łódź, Poland

Re: Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Dratwa » pn sie 10, 2015 12:37

hayperekpo pisze:Dratwa, pokombinuj z ECU które będzie mieć już CAN. Wtedy możesz mieć 1/2 za pół darmo i tańszego pełnego FIS'a :-)

Z innej beczki: nie ma ktoś na zbyciu plastikowego uchwytu od osłony szyberdachu? :bajer:
Hayperek, możesz troszkę jaśniej? :P Kupiłem OBD II na Bluetooth, ale nie działało, bo nie chciał się komunikować z ECU.


Using Tapatalk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kąciki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości