[mk4/bora] swap hamulców

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
ROBAL_26
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 701
Rejestracja: ndz lip 20, 2014 18:50
Lokalizacja: Karsibór k.Wałcza

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: ROBAL_26 » pt sty 30, 2015 01:23

koledzy do swojego kodowania musicie dodać odpowiednie liczby .
np moje kodowanie :
czyli zostało dodane +512 wszystko zależy również od zacisku .ok
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Posty: 1531
Rejestracja: ndz lip 22, 2007 09:16
Lokalizacja: leżajsk
Kontakt:

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: slawko333 » pt sty 30, 2015 07:57

nie bardzo to wytlumaczyles, coding 07 trzeba zmienic? vag com da rade czy tylko vcds obsluguje te kodowania?



Awatar użytkownika
ROBAL_26
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 701
Rejestracja: ndz lip 20, 2014 18:50
Lokalizacja: Karsibór k.Wałcza

Re: [mk4/bora] swap hamulców

Post autor: ROBAL_26 » pt sty 30, 2015 18:13

slawko333 pisze:nie bardzo to wytlumaczyles, coding 07 trzeba zmienic? vag com da rade czy tylko vcds obsluguje te kodowania?
tak musisz tą wartość zmienić , Vag powinien też dać radę .


Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Posty: 1531
Rejestracja: ndz lip 22, 2007 09:16
Lokalizacja: leżajsk
Kontakt:

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: slawko333 » pt sty 30, 2015 18:29

czyli wychodzi na to ze jak mialem fs3 zmienielem na 288 to wystarczy ze do kodowania dodam 512, rozumiem ze odczucia w hamowaniu moga byc jedynie podczas wlaczenia absu, przy normalnej ekspluatacji nie odczuje sie roznicy?



Awatar użytkownika
ROBAL_26
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 701
Rejestracja: ndz lip 20, 2014 18:50
Lokalizacja: Karsibór k.Wałcza

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: ROBAL_26 » pt sty 30, 2015 18:37

jeśli będzie cos nie tak z kodowaniu to go po prostu nie przymnie .


Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM

bolooo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 102
Rejestracja: czw wrz 17, 2009 20:59
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: bolooo » sob sty 31, 2015 14:24

Panowie ja dziś przekodowałem swoją pompe poprostu tak jak kolega pisał dodałem te 512 i jest poprawa na + przod juz tak nie nurkuje i czuć ze całe auto rowno hamuje :pub: :bigok:


Gdzie kończy sie odwaga... zaczyna sie Brawura :D

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Posty: 1531
Rejestracja: ndz lip 22, 2007 09:16
Lokalizacja: leżajsk
Kontakt:

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: slawko333 » sob sty 31, 2015 20:07

tal to u mnie wyglada, nieruszalem nic, ile trzeba dodac do kodowania?
Obrazek



Awatar użytkownika
ROBAL_26
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 701
Rejestracja: ndz lip 20, 2014 18:50
Lokalizacja: Karsibór k.Wałcza

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: ROBAL_26 » sob sty 31, 2015 20:29

slawko333, podejrzewam ze to zdanie ci wszystko wyjaśni:

zwykle ABS maja "0". U mnie kodowanie bylo 03304, po zmianie na 03504 ABS dziala twardziej, tzn. bardziej na sile hamuje kola.

:bigok:


Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Posty: 1531
Rejestracja: ndz lip 22, 2007 09:16
Lokalizacja: leżajsk
Kontakt:

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: slawko333 » sob sty 31, 2015 22:05

:bigok:
jutro bede zmienial i napisze o efektach



Awatar użytkownika
dreadlook
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 359
Rejestracja: śr lut 20, 2013 08:31
Lokalizacja: CGD

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: dreadlook » sob lut 28, 2015 22:33

Wie ktoś z czego podejdą osłony tarcz na tył pod 312mm? I jakie wtedy najmniejsze koło wejdzie na to?



bolooo
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 102
Rejestracja: czw wrz 17, 2009 20:59
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: bolooo » ndz mar 01, 2015 20:26

312 na tył ? no nieźle ja na przodzie mam 312 i felga 16'' na styk moze z 5mm odstep od zacisku


Gdzie kończy sie odwaga... zaczyna sie Brawura :D

pawelppr
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: wt sty 07, 2014 21:21

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: pawelppr » sob mar 14, 2015 14:31

dobra odgrzeje temat ktos ogarnial po 2 zaciski na tyl do golfa/bory po 4motion? 4tloczek i na reczny zacisk?



Awatar użytkownika
rombinik
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 127
Rejestracja: pn gru 12, 2011 18:11
Lokalizacja: Łódź

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: rombinik » pn mar 30, 2015 20:28

Czy zacisk na tyle w przypadku tarcz 232 oraz 256 jest taki sam, czy trzeba go wymieniać razem z jarzmem?



Awatar użytkownika
dreadlook
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 359
Rejestracja: śr lut 20, 2013 08:31
Lokalizacja: CGD

[mk4/bora] swap hamulców

Post autor: dreadlook » pn mar 30, 2015 20:43

Trzeba wymieniać razem z jarzmem :P



ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości