Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
tom cio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 425
Rejestracja: ndz mar 17, 2013 14:56
Lokalizacja: Radzyń Chełmiński

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: tom cio » śr gru 10, 2014 23:11

Więc tak: silnik ABA obd2, skrzynia 02O, sam zamach 5,8kg, kpl 10,5kg, identyczne wagi ma sprzęgło i zamach z 1.8 ABS. Myślę, że każdy przypadek sprzęgła i zamachu skrzyni 02O będzie miał te same wagi.



Awatar użytkownika
KoguT
I am the Stig
I am the Stig
Posty: 2029
Rejestracja: wt lis 14, 2006 21:07
Lokalizacja: Dębica
Auto: VW Golf MK4 Cabrio
Silnik: ABF
Kontakt:

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: KoguT » pt gru 12, 2014 00:14

Ok super. Wiec ile można bezpiecznie stoczyć z zamachu jeśli nominał to 5,8?



Awatar użytkownika
homer21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1011
Rejestracja: wt lis 15, 2011 13:25
Lokalizacja: Pniówek

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: homer21 » czw gru 18, 2014 15:07

30% niby to


Mój Mk2 1.8 T :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
KoguT
I am the Stig
I am the Stig
Posty: 2029
Rejestracja: wt lis 14, 2006 21:07
Lokalizacja: Dębica
Auto: VW Golf MK4 Cabrio
Silnik: ABF
Kontakt:

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: KoguT » pt gru 19, 2014 14:26

Czyli około 1,75kg można zjechać? Więc zostanie 4kg na okrągło.
Będzie odczuwalna różnica?



Awatar użytkownika
homer21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1011
Rejestracja: wt lis 15, 2011 13:25
Lokalizacja: Pniówek

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: homer21 » sob gru 20, 2014 15:56

myśle że bedzie się szybciej wkręcał ogólnie wzrośnie trochę sprawność silnika :P


Mój Mk2 1.8 T :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: toffic » sob gru 20, 2014 18:38

Taaa sprawność na pewno wzrośnie :rotfl:



Awatar użytkownika
remekmk2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1795
Rejestracja: śr mar 21, 2007 18:34
Lokalizacja: VWyszkóVW

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: remekmk2 » sob gru 20, 2014 20:36

Wzrośnie ale tylko przez moment :rotfl:


zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2554
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: RasPL » sob gru 20, 2014 22:12

zmaleje obciazenie silnika, przy silnikach słabych bedzie to odczuwalne na + przy rozpedzaniu i na - przy jeździe pod góre, w silnikach mocnych bez znaczenia.


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master
Posty: 1807
Rejestracja: śr lip 15, 2009 21:38
Lokalizacja: Częstochowa

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: Gawior » ndz gru 21, 2014 10:05

homer21, a masz namiar na to ustrojstwo z elektrody ( może link do tematu ) ?


Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
homer21
Forum Master
Forum Master
Posty: 1011
Rejestracja: wt lis 15, 2011 13:25
Lokalizacja: Pniówek

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: homer21 » ndz gru 21, 2014 15:41

Proszę bardzo z tego co widzę ludzie kupuja i jeżdżą , Akurat to ustrojstwo zostało wyprodukowane chyba w USA tak ze on tylko kupuje elementy i składa w całość tak ze powinno działać w temacie wszystko opisane :D

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic812770.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Mój Mk2 1.8 T :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=514787" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
spirit77
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: pt sie 04, 2006 04:35
Lokalizacja: WOR

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: spirit77 » ndz gru 21, 2014 17:15

To ustrojstwo z elektrody działa naprawdę, mam to w swoim sciro. Opis podłączenia poszczególnych elementów jest naprawdę łopatologiczny i poradzi sobie z tym każdy.


Było: Scirocco GT II 91 RIP
Jest: Scirocco GT II 90
Jest: Scirocco 82

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master
Posty: 1807
Rejestracja: śr lip 15, 2009 21:38
Lokalizacja: Częstochowa

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: Gawior » pn gru 22, 2014 22:57

Sam robiłeś, czy kupiłeś ?
Poskładanie nie było by problemem. Problemem był by "procek" i jego zaprogramowaniem.


Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
spirit77
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 357
Rejestracja: pt sie 04, 2006 04:35
Lokalizacja: WOR

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: spirit77 » wt gru 23, 2014 01:32

Kupiłem.


Było: Scirocco GT II 91 RIP
Jest: Scirocco GT II 90
Jest: Scirocco 82

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bimer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 371
Rejestracja: czw lut 21, 2008 22:25
Lokalizacja: Dębica

Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.

Post autor: bimer » ndz sty 25, 2015 22:13

Odkopie kapkę :grin:
spawacz pisze: dla AAM chip z ABS lub caly sterownik z ABS
Jak się ma temat immobilizera przy takiej zmianie ? Trzeba jakoś kodować nowy sterownik ?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości