[mk7] Przedlift wymiana zwykłych reflektorów H7/H15, na co?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
[mk7] Przedlift wymiana zwykłych reflektorów H7/H15, na co?
Witam,
Czy jest jakaś opcja dla golfa 7 przedlift w wersji comfortline ze zwykłymi halogenowymi lampami H7/H15 na coś lepszego, najlepiej z LED DRL? Czy były jakieś wersje z halogenowymi żarówkami, soczewkami I Ledowymi DRL? Wiem że w polift takie były.
Wiem też, że są OSRAM LEDrive, ale cena jest kosmiczna.
Dołożenie Xenon też nie wchodzi w grę, z uwagi na spryskiwacze, poziomowanie itp.
Czy ktoś moze podrzucić jakiś pomysł? Luźna dyskusja
Czy jest jakaś opcja dla golfa 7 przedlift w wersji comfortline ze zwykłymi halogenowymi lampami H7/H15 na coś lepszego, najlepiej z LED DRL? Czy były jakieś wersje z halogenowymi żarówkami, soczewkami I Ledowymi DRL? Wiem że w polift takie były.
Wiem też, że są OSRAM LEDrive, ale cena jest kosmiczna.
Dołożenie Xenon też nie wchodzi w grę, z uwagi na spryskiwacze, poziomowanie itp.
Czy ktoś moze podrzucić jakiś pomysł? Luźna dyskusja
[mk7] Re: Przedlift wymiana zwykłych reflektorów H7/H15, na co?
Podobno zmiana żarówki h7 na h18 daje zauważalne zmiany. Zależy co chcesz osiągnąć. Wygląd czy widoczność na drodze.
- hepos
- GT Owner
Wygląd, chodzi mi o ledowe światła dzienne
To pewnie jedynie jakieś zamienniki z chin podejdą o ile są na rynku.
Myślę, że się od lat nic nie zmieniło. Zamienniki reflektorów równa się słabe swiatła.
Owszem ale autorowi chodzi o wygląd. O homologacji nie wspominając.
Sek w tym że i w tych zamiennika h jakieś tam światło będzie, możliwe że nawet nie najgorsze. Tylko czy po paru latach nie będą matowe i zapyziale.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Skoro chodzi tylko o ledowe DRL to kup sobie zderzak z e-Golfa, on ma tam takie fajne DLR ledowe, wykodujesz dzienne z lampy a zakodujesz te w zderzaku, będzie efekt. Swego czasu nawet myślałem o czymś takim u siebie chociaż potem stwierdziłem, że auta od przodu nie oglądam i nie będę wydawał hajsu żeby komuś umilić patrzenie na moje auto Skończyło się na wymianie DLR PW21W na Led (mam xenon basic).
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
- hepos
- GT Owner
Cóż w takim razie trzeba iść w ledowa H15 a H7 wymienić na jakieś Philips vision, Nie będzie oślepiać bo H7 zostanie jako zwykła żarówka, jeszcze tylko kwestia
Nie kombinuj z żadnymi LEDami, jeśli lampa nie ma takiej homologacji. Nie chodzi nawet o policję, tylko w razie ewentualnej kolizji/wypadku ubezpieczalnia może się do tego i będziesz mieć duże problemy.
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Święte słowa, szkoda tylko, że tak mało ludzi podchodzi do tego w ten sposób. Patrząc na to jak się jeździ po zmroku jak z naprzeciwka świeci ci palant z ledami z alliexpres... świeci to wszędzie tylko nie na drogę...
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
W skrajnych przypadkach może skończyć się pobytem w zakładzie karnym lub zawiasami, grzywna itp.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- hepos
- GT Owner
Dlatego jak ktoś zauważył lub nie, tylko postojowka miała być w LED, natomiast mijania miały zostać w zwykłej zarowce. Ostatecznie nikt nie odpowiedział na moje pytanie, czy w golf 7 przedlift występowała oryginalnie lampa z soczewkami na halogen i postojowka na LED, ewentualnie PW21W?