najpierw opiszę swój problem co ja zauważyłem. Ogólnie dość mocno jak jadę po nierównym terenie, jakiś garbach albo co ważne jak mam bagażnik obciążony lub jak siedzi ktoś z tyłu. W innych momentach raczej nie słyszę pukania. Na stacji diagnostycznej nie umieli stwierdzić co to jest bo nie widzieli nic niepokojącego. Pan zaproponował wymienić " bałwanki na górze amortyzatora" nie wiem jak się nazywa ta część profesjonalnie i czy waszym zdaniem ma to sens.. może jest co innego do sprawdzenia co mogłoby mi pomóc w usunięciu usterki i pukania
pukanie na dziurach z tyłu przy obciążeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
najpierw opiszę swój problem co ja zauważyłem. Ogólnie dość mocno jak jadę po nierównym terenie, jakiś garbach albo co ważne jak mam bagażnik obciążony lub jak siedzi ktoś z tyłu. W innych momentach raczej nie słyszę pukania. Na stacji diagnostycznej nie umieli stwierdzić co to jest bo nie widzieli nic niepokojącego. Pan zaproponował wymienić " bałwanki na górze amortyzatora" nie wiem jak się nazywa ta część profesjonalnie i czy waszym zdaniem ma to sens.. może jest co innego do sprawdzenia co mogłoby mi pomóc w usunięciu usterki i pukania
Bayern ist Meister
- Garrison
- Forum Master

- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
U mnie z tyłu pukały odboje. Nie są drogie, a wymiana też nie jest skomplikowana, więc można zrobić. Co do ich sprawdzenia, to u siebie robiłem to z kuzynem w taki sposób, że on trzymał za odbój, a ja naciskałem na bagażnik by szedł w dół. Jak go trzymał w jakiejś tam pozycji to była cisza. Jak puszczał to napierdzielało równo.
przy podobnych sytuacjach jak u mnie ?
Bayern ist Meister
Może stukać i amortyzator. Chociaż. Najczęściej stukają bez obciążenia. Zawsze można go zdemontować i zrobić próbę jazdy bez niego.
Re: pukanie na dziurach z tyłu przy obciążeniu
teraz puka juz ciagle. Nie tylko przy obciazeniu. Wydaje mi sie ze amory juz padly... czas na nowe. Nigdy ich nie wymienialem przez 5 lat to teraz 3 miesiace przed sprzedaza wymienie 
Bayern ist Meister