Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » śr maja 27, 2015 16:18

Witam. Z góry uprzedzam, że nie znalazłem takiego samego tematu, więc zakładam ów wątek :)

Ostatnio na szrocie zanabyłem wiązkę pod elektryczne szyby, która pochodziła z Seata Cordoby I z roku 1995. Moje pytanie brzmi: czy ta wiązka podejdzie plug&play w instalację Golfa MK2? Dodam, że z tego, co znalazłem na forum to jest ona podobna, ale nie identyczna. Następne pytanie: czy mógłby mi ktoś rozjaśnić od czego są wtyczki (zielona i żółta, widoczne na fotkach) i gdzie je wpiąć w skrzynkę bezpieczników.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :)



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5552
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: grg474 » śr maja 27, 2015 17:14

zieloną i żółtą w golfe 3 wpina się w specjalne rozgałęzienia tj takie plastiki nad skrzynką przekaźników i każdy kolor wpina się do skrzyneczki tego koloru (są tam np rozgałęzienia zasilania po stacyjce, podswietlenia itd)


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » śr maja 27, 2015 18:41

Czyli najprościej mówiąc - te kostki będę musiał dopasować do przewodów odpowiadających za plus po stacyjce i podświetlenie? :)



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5552
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: grg474 » śr maja 27, 2015 20:29

jeden jest szaro/niebieski czyli podswietlenie
drugi jest żółto/czarny czyli plus dostępny po zapłonie jak kojarzę


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » śr maja 27, 2015 21:32

No też tak wyniuchałem, że czarno-żółty to plus po stacyjce. Z tym szarym też byłem blisko, ale wolałem zapytać :) Czerwony gruby plus w jakie miejsce w skrzynce wpiąć? :)



Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 492
Rejestracja: ndz maja 29, 2011 12:18
Lokalizacja: Kęty

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Radzio0018 » czw maja 28, 2015 16:41

http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Wychodzi na to że wpinasz pod Y/02.



Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » czw maja 28, 2015 23:26

Dzięki piękne Panowie :bigok: A co z resztą przewodów, tzn czarno-żółty i szaro-niebieski?



Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 492
Rejestracja: ndz maja 29, 2011 12:18
Lokalizacja: Kęty

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Radzio0018 » pt maja 29, 2015 00:24

Pytasz o te kable, które grg474 już Ci opisał ?



Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » pt maja 29, 2015 15:22

Tak, te co mają kostki zieloną i żółtą, bo na tej stronie, co mi podałeś nie mogę się doszukać nazwy po angielsku plusa po zapłonie i do podświetlenia.



Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 492
Rejestracja: ndz maja 29, 2011 12:18
Lokalizacja: Kęty

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Radzio0018 » pt maja 29, 2015 18:52

Możesz podpiąć pod czarno-żółty kabel przy stacyjce (ja tam wpinałem sterowanie radiem). Tam masz 12v po przekręceniu kluczyka już na 1 stopień później po przekręceniu na zapłon a w trakcie rozruchu prąd znika. Podświetlenie podpiąłbym pod włącznik świateł albo możesz podpiąć pod L/07. Oczywiście jeżeli nie zależy Ci bardzo na tych kostkach.



Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » pt maja 29, 2015 21:55

No tak generalnie jak nie będę miał wyjścia to podepnę się pod kable tak, jak mówisz, ale tam, gdzie da radę to wepnę w miejsce w skrzynce bezpieczników :)



Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 492
Rejestracja: ndz maja 29, 2011 12:18
Lokalizacja: Kęty

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Radzio0018 » sob maja 30, 2015 13:00

Z tego co widzę nie dopasujesz tych kostek. Oryginalnie jak to montowali, od kostek które już masz w skrzynce zapewne poprowadzone były rozgałęzienia na dodatkowe kosteczki.



Awatar użytkownika
Jojo_2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 860
Rejestracja: ndz wrz 09, 2012 11:39
Lokalizacja: Ostrołęka

Wiązka el. szyb z Cordoby '95 do MK2. Podejdzie?

Post autor: Jojo_2007 » sob maja 30, 2015 14:59

Aha, no to trudno, zrobię tak by działało, nawet bez kostek :) Dzięki za pomoc :D



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości