[MK2] Ładowanie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
GTiAdam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: sob lip 11, 2009 09:57
Lokalizacja: Krasnystaw

[MK2] Ładowanie

Post autor: GTiAdam » ndz gru 08, 2013 01:15

Witam.
mam problem tego typu ze
nie ma ładowania w moim golfiku.
silnik 1.3.
zmieniłem alternator na inny 100% dobry
i ładowania dalej brak.
co robić ?
co sprawdzić ?
pozdrawiam


Moje mk2
viewtopic.php?f=87&t=531506" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
-V.A.G-
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 660
Rejestracja: ndz lis 24, 2013 07:28
Lokalizacja: Mazowieckie

[MK2] Ładowanie

Post autor: -V.A.G- » ndz gru 08, 2013 07:53

sprawdz wszystkie styki masowe ,ew przeczysc papierem sciernym i dobrze dokreć do karoserii i silnika. kable sprawdz czy którys nie przerwany


sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD

Awatar użytkownika
GTiAdam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: sob lip 11, 2009 09:57
Lokalizacja: Krasnystaw

[MK2] Ładowanie

Post autor: GTiAdam » ndz gru 08, 2013 18:49

wszystko sprawdzone i dobrze dokręcony wyczyszczone i nic


Moje mk2
viewtopic.php?f=87&t=531506" onclick="window.open(this.href);return false;

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2745
Rejestracja: śr maja 27, 2009 22:31
Lokalizacja: pomorskie

[MK2] Ładowanie

Post autor: jeryk10 » ndz gru 08, 2013 20:20

Sprawdź jakie ładowanie masz na śrubie plusowej alternatora , bo może masz kabel plusowy alternatora idący do rozrusznika zaśniedziały .Warto zwrócić stan połączeń na rozruszniku .


Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
GTiAdam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: sob lip 11, 2009 09:57
Lokalizacja: Krasnystaw

[MK2] Ładowanie

Post autor: GTiAdam » ndz gru 08, 2013 20:32

a jakie powinno być ? na mierniku ?


Moje mk2
viewtopic.php?f=87&t=531506" onclick="window.open(this.href);return false;

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2745
Rejestracja: śr maja 27, 2009 22:31
Lokalizacja: pomorskie

[MK2] Ładowanie

Post autor: jeryk10 » ndz gru 08, 2013 21:09

Ponad 14 V


Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
GTiAdam
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: sob lip 11, 2009 09:57
Lokalizacja: Krasnystaw

[MK2] Ładowanie

Post autor: GTiAdam » ndz gru 08, 2013 21:18

a szczotki jakie powinny być ? 12 v czy 14

bo nowe hiny 12v
a ori bosch ma 14v


Moje mk2
viewtopic.php?f=87&t=531506" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

[MK2] Ładowanie

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 08, 2013 22:01

tak są oznaczone co niema nic wspólnego z rzeczywistym napięciem.
Weź jak wyżej kolega radzi voltomierz przyłóż jeden styk do śruby w rozruszniku od grubego kabla a drugi do obudowy rozrusznika. Jeśli niema ładowania to przegazuj 1x powyżej 3000 obrotów, teraz już ładowanie musi być jeśli rozrusznik jest sprawny.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
-V.A.G-
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 660
Rejestracja: ndz lis 24, 2013 07:28
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: [MK2] Ładowanie

Post autor: -V.A.G- » pn gru 09, 2013 17:05

Paweł Marek pisze:teraz już ładowanie musi być jeśli rozrusznik jest sprawny.
chyba alternator :)


sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości