Witam , posiadam akumualtor roczny firmy Centra z ułamanymi lub przetopionymi biegunami +/- przez ktore sie wylewa eletrolit , czy jest mozliwosc ich odlania? przetopienia ? jesli tak to prosze o dokladny opis.
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Uszkodzone Bieguny rocznego Akumulatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Poszukaj jakiegoś serwisu wózków akumlatorowych,pomogą za przysłowiowe piwo.A samemu ,nałożyc formę bieguna ,rozgrzac ołów i zalac. 

magca01,
ja robilem tak
bierzesz baaardzo gruby przewod,wyciagasz z bateri R20 ten rdzen z wegla,delikatnie rozwalając bat dasz rade go wyciągnąc.łączysz ten rdzen(rysik,grot) z tym przewodem i juz masz urzadzenie do nalewania.potem koniec kabla zakladasz np na biegun - mocno mocujesz go.nakladasz forme z czego nie wiem sa ori do tego.moze sam z czegos zrobisz.no i nakladasz tą forme na plusowy slupek.potem bierzesz ołow z czegos tam i dotykając tym rysikiem slupka plusowego rozgrzewasz go do czerwonosci topiąc przy tym ołow na słupek i resztki slupka z aku.musisz tak to połączyc na gorąco.załóz koniecznie okulary i zasłon twarz.bo jesli masz zwarcie na celi moze byc BUM!jesli aku jest sprawny to sie nie bój.
robilem to dziesiatki razy ....
poprostu robiac "zwarcie"tym grotem i przewodem rozgrzewasz ten grot do czerwonosci co posluzy do nalania slupka
ja robilem tak
bierzesz baaardzo gruby przewod,wyciagasz z bateri R20 ten rdzen z wegla,delikatnie rozwalając bat dasz rade go wyciągnąc.łączysz ten rdzen(rysik,grot) z tym przewodem i juz masz urzadzenie do nalewania.potem koniec kabla zakladasz np na biegun - mocno mocujesz go.nakladasz forme z czego nie wiem sa ori do tego.moze sam z czegos zrobisz.no i nakladasz tą forme na plusowy slupek.potem bierzesz ołow z czegos tam i dotykając tym rysikiem slupka plusowego rozgrzewasz go do czerwonosci topiąc przy tym ołow na słupek i resztki slupka z aku.musisz tak to połączyc na gorąco.załóz koniecznie okulary i zasłon twarz.bo jesli masz zwarcie na celi moze byc BUM!jesli aku jest sprawny to sie nie bój.
robilem to dziesiatki razy ....
poprostu robiac "zwarcie"tym grotem i przewodem rozgrzewasz ten grot do czerwonosci co posluzy do nalania slupka
tak jak pisze Duber dodatkowo jeżeli masz drugi sprawny akumulator pod podłącz go przeciwsobnie z pierwszym i wtedy masz dopiero prądu do topienia 

Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch

Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever

Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą

LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę

diesel4ever