Instrukcja do autoalarmu jest pod tym linkiem:
http://remotronix.com/manuals/as3.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Na ostatniej stronie są schematy podłączenia i mam do was pytania a mianowicie chodzi mi o złącza, będę opisywał o co mi chodzi od strony lewej centralki widocznej (strona ostatnia

1) Złącze 10P, o ile od góry wiadomo jak podłączyć się pod akumulator itp to potem mamy złącza sterowania centralnym zamkiem, je sobie darujemy. Dalej są piny sterowania światłami - gdzie te piny najlepiej podpiąć ? Z tego co rozumiem są to piny kierunkowskazów, w takim razie pewnie najlepiej się podpiąć pod manetkę kierunków, czy dobrze myślę ? Które przewody ?
2) Złącze 6P - tutaj też mam trochę niejasności - STEROWANIE BAGAŻNIKIEM /CZERWONO BIAŁY - czy ten pin mam podpiąć pod plus oświetlenia w bagażniku ? Bo akurat jakoś nigdzie dokładnie nie jest to wyjaśnione...Sterowanie oświetleniem kabiny - to samo co w bagazniku - pod plus lampki ? Domykanie szyb odpada, nie posiadam, dodatkowy kanał , oryglowanie też nie. POMARAŃCZOWY - masa po uzbrojeniu, z tego co widzę, jest to sterowanie przekaźnikiem który odcina zapłon / "przerywa" przewód zapłonu - dobrze rozumiem ?
3) 7P - Zdalne odpalanie - odpada.
4) Pozostałe złącza diody, nadajnika, czujników odpadają - to wiadomo, w gotowe elementy układu wpinam.
5) Złącze 8P - Zielono/czarny - impuls rozbrajanie - tego w ogóle nie wiem gdzie podpiąć, to zamo z impulsem rozbrajania. Sygnał ciśnienia oleju - to sądzę że jest wymagane tylko do automatycznego odpalania. Szary - krańcówka pokrywy silnika - pewnie chodzi o czujnik podniesionej maski - sądzę że taki trzeba by wmontować, jeśli się mylę, poprawcie, jeśli nie, jaki warto zastosować. Brązowy/styk hamulca - trzeba podłączać, jakim celem ? Żółty - po włączeniu zapłonu - to wiem, ze stacyjki można wykorzystać. Zielony - krańcówka drzwi - chodzi o przycisk włączania / wyłączania oświetlenia wnętrza za pomocą przycisku przy drzwiach kierowcy ? Purpurowy / krańcówka podająca sygnał dodatki - tutaj już dla mnie czarna magia...
Czy ktoś z was jest w stanie mi pomóc ? Szukałem na necie, znalazłem trochę artykułów jednak nie jestem pewien wszystkiego dlatego pytam. Alarm mam z drugiej ręki więc sprzedawca nie pomoże

Dodatkowo mam pytania takie jeszcze - gdzie najlepiej podpiąć się z zasilaniem - bezpośrednio pod akumulator czy wewnątrz auta np. pod stacyjkę? Gdzie najlepiej umieścić centralkę, syrenę itp ?
Bardzo proszę o pomoc, przydatne linki i najlepiej ogólną dyskusję.
Pozdrawiam