Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Posty: 1950
Rejestracja: śr sie 18, 2004 09:57
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » wt paź 06, 2009 15:21

AFN140KM, przekaźnik 443951307B (na przekaźniku jest oznaczenie 292) ma całkiem inaczej piny ułożone w porównaniu do 36. Dźwięki jest ciągły jak w 36. Przekaźnik o numerze 1L0 początkowym ma dźwięk przerywany, piny ma tak samo jak ten z początkiem 443.
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 16:44 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.



thoudi78
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 134
Rejestracja: pt cze 16, 2006 15:01

Post autor: thoudi78 » ndz maja 09, 2010 23:52

witam może ktoś podać konkretnie do MK2 tylko na drzwi kierowcy



Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Posty: 1950
Rejestracja: śr sie 18, 2004 09:57
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pn maja 10, 2010 00:07

thoudi78, warto wtedy zmienić stycznik na dwu pinowy by sygnał był tylko z drzwi kierowcy. Od Toledo na przykład.



Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4678
Rejestracja: czw gru 01, 2005 12:20
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pn maja 10, 2010 06:57

1 6 D pisze:Od Toledo na przykład.
- albo, jak wcześniej pisałem - od lampki bagażnika w mkII.


- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
denu
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 165
Rejestracja: wt lip 03, 2007 12:08
Lokalizacja: Wrocław

Re: Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: denu » sob sie 28, 2010 18:47

Założyłem bzyczek w oparciu o tą instrukcję z PDFa, najgorszy motyw to było 1. grzebanie w plątaninie kabli w skrzynce bezpieczników i 2 . lutowanie dwóch przewodów od świateł pozycyjnych - dostęp żaden i jeszcze trzeba było to robić "w powietrzu":
Obrazek
poza tym ciemno jak w d... więc w jakieś kable wplątałem drugi telefon co ma latarkę LED :P widać na zdjęciu.


działać działa, ale ten dźwięk jest nieźle irytujący i głośny (na filmiku nawet tak nie słychać jak w rzeczywistości). jak ktoś zna "przekaźnik" który wydaje z siebie coś cichszego itp. to niech się przyzna :pub:
[youtube][/youtube]

pozdro :bigok:


Obrazek
mk3: Obrazek a3: Obrazek

bruczyk
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 98
Rejestracja: ndz gru 23, 2007 01:20
Lokalizacja: Katowice

Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: bruczyk » śr sty 02, 2013 23:50

PDF nie dziala ma ktos go moze na kompie??



Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2643
Rejestracja: pt lip 10, 2009 00:53
Lokalizacja: Chodzież/ Margonin
Kontakt:

Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: matisim » czw sty 03, 2013 22:58

http://chomikuj.pl/matisim2/Dokumenty" onclick="window.open(this.href);return false;

plik pdf "bzyczek"


mój gofr 3/4 viewtopic.php?f=88&t=343053" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
burza999
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 614
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 07:20
Lokalizacja: FMI

Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: burza999 » sob lip 27, 2013 15:38

Kupiłem dzisiaj przekaźnik - brzęczyk sygnalizujący włączone światła i wsadziłem go zamiast tej blaszki w gnieździe nr 10 w skrzynce bezpieczników Brzęczyk działa poprawnie ale po demontażu blaszki - zworki brak jest świateł przeciwmgielnych przód i tył. Czy mogę połączyć 2 piny w przekaźniku a mianowicie nr 85 i 86 ? Czy jest inne rozwiązanie tego problemu ?
Obrazek



Awatar użytkownika
dogu18
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 673
Rejestracja: sob wrz 08, 2007 21:39
Lokalizacja: Czerwionka - Czuchów
Kontakt:

Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: dogu18 » ndz lip 28, 2013 16:41

A ma może ktoś patent żeby też brzęczek piszczał jak się nie włączy świateł po włączeniu silnika??



Awatar użytkownika
Lukassso
Forum Master
Forum Master
Posty: 1366
Rejestracja: ndz lut 19, 2006 19:42
Kontakt:

Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3

Post autor: Lukassso » pn lip 29, 2013 11:22

denu: ładny dźwięk mają ostrzegacze z daewoo.

burza999: Brzęczyk ładuje się w gniazdo 9. Gniazdo 10 jest tylko i wyłącznie od przeciwmgłowych.
A skoro masz przeciwmgłowe z przodu to proponuję w pole 10 włożyć przekaźnik 53 (odciążenie styku X).


Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości