[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

locarno_old
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 424
Rejestracja: pt gru 22, 2017 23:59

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: locarno_old » czw lip 26, 2018 14:06

No właśnie u mnie coś jest nie tak. Nie działa przycisk "Testuj" ani "Zapisz" po wpisaniu wartości. W dodatku w samochodzie są aktualnie zaprogramowane 3 kluczyki, a aktualna wartość wynosi 1.

Obrazek Obrazek

Nie mogę też używając przycisków "Góra" "Dół" dać większej wartości niż 2. Jak chcę 4, to muszę wpisać ręcznie.



Awatar użytkownika
mat06
-
-
Posty: 661
Rejestracja: pn maja 18, 2009 21:08
Lokalizacja: Małopolska
Auto: Golf IV
Silnik: AZD

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: mat06 » czw lip 26, 2018 14:31

Mam ciekawy temat. Licznik 1J5 920 846C VDO V13, nie działa dystans na baku, wszystko inne działa, łącznie ze stagingiem. Ktoś ma jakiś pomysł, może inny adres?


Obrazek

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Posty: 1378
Rejestracja: czw mar 22, 2012 09:50
Lokalizacja: WOT
Auto: Bora
Silnik: ARL

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: riccardoa » czw lip 26, 2018 16:37

mat06 pisze:
czw lip 26, 2018 14:31
Mam ciekawy temat. Licznik 1J5 920 846C VDO V13, nie działa dystans na baku, wszystko inne działa, łącznie ze stagingiem. Ktoś ma jakiś pomysł, może inny adres?
Sprawdź 44xE



locarno_old
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 424
Rejestracja: pt gru 22, 2017 23:59

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: locarno_old » pt lip 27, 2018 16:02

Ok. Udało mi się rozwiązać problem z dopasowaniem kluczyków.

Przed całą procedurą należy odczytać kanał 0 i kliknąć "Zapisz". Powoduje, to wykasowanie zapisanych kluczyków (przywrócenie ustawień fabrycznych).
Potem normalnie wchodzę w kanał 01, wpisuję wartość i wszystko jest tak jak być powinno.



mlodyluk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 532
Rejestracja: śr gru 29, 2010 23:39
Lokalizacja: KLI
Auto: Mk4
Silnik: AQP

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: mlodyluk » czw lis 15, 2018 09:43

Koledzy znalazłem informację że po zmianie licznika z immo 2 na immo 3, żeby wykasowac błąd poduszek trzeba zmienić sensor / sterownik poduszek na taki żeby był czytany po can a nie analogowy. Czy ktoś może zna oznaczenia takich? Lub ma informacje czy każdy np po 2000r już był odpowiedni?


moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;

Tygrysq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 292
Rejestracja: pn paź 19, 2015 15:24
Lokalizacja: Bytów
Auto: Golf mk4
Silnik: ALH
Kontakt:

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: Tygrysq » czw lis 15, 2018 19:27

Nie tylko sensor airbag ale i boczne czujniki z wtyczkami i inną wtyczka jest do sterownika airbag. Szczęście takie że od nowego i starego sterownika wielkość pinów taka sama tylko obudowa i wkład wtyczki i pociągnąć can do sterownika. Ja tak zrobiłem i wszystko gra.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19227
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: Qto » czw lis 15, 2018 20:49

Należy tylko dodać że wyznacznikiem konieczności zmiany sterownika nie jest montaż licznika immo3 w aucie gdzie fabrycznie był licznik immo2.
U mnie w roku modelowym był sterownik gadający po CAN...i wtyczka pasowała do sterownika z Bory 2005...ale wtyczki do czujników bocznych już musiałem zmienić aby móc przełożyć także czujniki. Przekładałem wszystko co z poduchami związane z Bory 2005 do Golfa 2000. Pinout sterownika był taki sam.



mlodyluk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 532
Rejestracja: śr gru 29, 2010 23:39
Lokalizacja: KLI
Auto: Mk4
Silnik: AQP

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: mlodyluk » czw lis 15, 2018 23:18

Czyli jednak to nie takie proste, a jak rozpoznać sterownik że jest po can i wiazke?


moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19227
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: Qto » pt lis 16, 2018 11:11

Rok auta już wiele da...najpewniej sprawdzić numer sterownika



mlodyluk
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 532
Rejestracja: śr gru 29, 2010 23:39
Lokalizacja: KLI
Auto: Mk4
Silnik: AQP

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: mlodyluk » ndz lis 18, 2018 14:52

Mój Golf jest 98r, nr sterownika sprawdzę.


moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;

lwlw
Forum Master
Forum Master
Posty: 1161
Rejestracja: ndz lis 25, 2007 13:08
Lokalizacja: ERW/WPI

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: lwlw » ndz lis 18, 2018 21:16

Ogarnia ktoś nowsze zegary, np. Superb 2? :)



jarhead
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 61
Rejestracja: sob lut 04, 2006 14:49
Lokalizacja: Małopolska/Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: jarhead » śr gru 05, 2018 01:54

Witam, Czy udało się komuś uaktywnić RKM na zegarach 1J0920826C RB8 V12 ?


VW Golf IV 1.9TDI ASZ+

Awatar użytkownika
kondziow890
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: pn paź 24, 2016 21:21
Lokalizacja: Chojna

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: kondziow890 » pn gru 31, 2018 00:01

Panowie da rade wyłączyć kontrolkę immo we wsadzie immo3 ?



michau95
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: sob lut 09, 2019 18:08
Lokalizacja: Lubuskie
Auto: VW Golf IV 1.9 TDI 2000r Highline
Silnik: AHF

Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach

Post autor: michau95 » pn lut 11, 2019 21:32

Witam po dodaniu zasięgu na baku spalanie chwilowe zaczęło mulić tzn. Wcześniej jakie kolwiek dodanie gazu powodowało zmianę wartości, a teraz zmienia się to po jakimś czasie. Ktoś wie o co chodzi?



ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości