GOLF 5 BŁĄD GATEWAY

Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP

mateosz23
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: wt mar 03, 2020 22:42

GOLF 5 BŁĄD GATEWAY

Post autor: mateosz23 » wt mar 10, 2020 09:55

Witam, wyskoczył mi błąd gateway po podpieciu pod komputer. O co chodzi? Nie kręci mi się wentylator przy chłodnicy, chyba że jest na klimie to zaczyna się kręcić Ale potem.przestaje. Czy miał ktoś podobny przypadek? Czy może mieć to związek z tym błędem?Obrazek



mateosz23
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: wt mar 03, 2020 22:42

Re: GOLF 5 BŁĄD GATEWAY

Post autor: mateosz23 » wt mar 10, 2020 10:04

A dodam jeszcze że jak mam wyłączona klimatyzację to wentylator wogóle się nie kręci A powinien



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9875
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GDA
Auto: 5N2
Silnik: CUWA

Re: GOLF 5 BŁĄD GATEWAY

Post autor: doggie » wt mar 10, 2020 13:45

mateosz23 pisze:
wt mar 10, 2020 09:55
Nie kręci mi się wentylator przy chłodnicy, chyba że jest na klimie to zaczyna się kręcić Ale potem.przestaje.
A po co się ma kręcić? To nie Syrena gdzie chodził permanentnie. Najwyraźniej silnik i płyn chłodniczy nie osiągnął wymaganej maksymalnej temperatury aby wiatrak chłodnicy miał się włączyć. Ten błąd nie ma nic wspólnego z wiatrakiem chłodnicy

00470
00470 - Magistrala danych dla systemu komfortu
00470 - Kombinacja komfortu magistrala danych w jednym przewodzie: obwód otwarty
Możliwe objawy
Data Bus Comfort pracuje w trybie jednoprzewodowym
Możliwe przyczyny
Okablowanie / Złącza z / do modułów sterujących
Wadliwy moduł sterujący magistrali danych CAN
Możliwe rozwiązania
Sprawdź bloki wartości pomiarowych (MVB)
Sprawdź okablowanie / złącza z / do modułów sterowania


Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość