Golf 8 1.5 e-TSI cz eHYBRID

Chcesz kupić, bądź sprowadzić auto..nie wiesz, które wybrać? Napisz o tym tutaj...

Moderatorzy: palio, jhosef, VIP

ODPOWIEDZ
Andyk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Golf 8 1.5 e-TSI cz eHYBRID

Post autor: Andyk » czw mar 06, 2025 20:27

Witam.
Planuję zakup golfa 8 w wersji 1.5 e-TSI dsg (skrzynia DQ200 7 biegowa) lub eHYBRID (hybryda plug-in - też DSG nie wiem ).
Auto używane rocznik 2020 - 2022. Celuję w wersję Style lub R line.
Pytanie: czy R-line ma bardziej usportowione zawieszenie?
Proszę o wszelkie sugestie = najlepiej poparte własnym doświadczeniem, lub z pewnego źródła.
Zwłaszcza mało informacji jest o eHYBRID - czy są problematyczne?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Zrób komuś przysługę a będziesz za to trwale odpowiedzialny...

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Re: Golf 8 1.5 e-TSI cz eHYBRID

Post autor: kamska » ndz maja 18, 2025 17:24

Andyk pisze:
czw mar 06, 2025 20:27
Witam.
Planuję zakup golfa 8 w wersji 1.5 e-TSI dsg (skrzynia DQ200 7 biegowa) lub eHYBRID (hybryda plug-in - też DSG nie wiem ).
Auto używane rocznik 2020 - 2022. Celuję w wersję Style lub R line.
Pytanie: czy R-line ma bardziej usportowione zawieszenie?
Proszę o wszelkie sugestie = najlepiej poparte własnym doświadczeniem, lub z pewnego źródła.
Zwłaszcza mało informacji jest o eHYBRID - czy są problematyczne?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
R-line wszystko zależy jak sobie klient zażyczy. Możesz skonfigurować auta wedle własnych upodobań i zażyczyć sobie wizualny R-line a także usportowioną wersje. Wejdź sobie na strone VW i Golf VIII jest nadal aktualny, chyba był już FL- tam masz konfigurator i wszelkie możliwe odpowiedzi na swoje pytania.

Co do eHybrid, to ja cały czas jestem za dieslem. Aktualnie mam dwie Euro-6stki duży MB Antos i mały Skoda Karoq. Nic złego się nie dzieje, eksploatowane również w mieście, wystarczy przestrzegać zaleceń producenta.
Do samego miasta, rozważyłbym elektryka.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Golf 8 1.5 e-TSI cz eHYBRID

Post autor: doggie » wt maja 27, 2025 10:04

E-HYBRID ma skrzynię DSG DQ400E-7F 6 biegową, z zasady bezawaryjną. Dla porównania napiszę, że kolega od 2 lat ma chińskiego MG w hybrydzie , robi na jednym ładowaniu 70 km, średnie spalanie ma 1,5-2 litry

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chcę kupić auto”