Mokra podłoga pod nogami pasażerów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
1990VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Mokra podłoga pod nogami pasażerów

Post autor: 1990VW » ndz paź 25, 2009 13:32

Mam problem mianowicie, dotyczy on podłogi pod nogami pasażerów w moim golfie.
Ostatnio podczas odkurzania auta odkryłem że pod nogami pasażera za kierowcą, dywanik na podłodze(seryjny - wykładzina) jest tak mokra że można ja wycisnąć, wiec wyciągnąłem ja z pod siedzenia i to ,,coś'' co leżało pod nią, ociekało wadą, ale tylko na tej powierzchni która była już za fotelem kierowcy, wysuszyłem wykładzinę, i wczoraj kiedy wróciłem z miasta postanowiłem sprawdzić jak się sprawy mają, a tam znowu woda..........tak jakby się skropliła??
pod fotelem pasażera z przodu jest podobnie ale tylko troszeczkę jest ten filc mokry.....
Dzisiaj podłożyłem folie na podłogę, na to ręczniki i założyłem wykładzinę, zobaczymy czy to się skrapla, czy jest dziurawa podłoga (dziur nie widać).

Może ktoś z was miał podobny problem i znalazł przyczynę???

Auto niegarażowane, ale mimo to wydaje mi się że nie powinno się tak dziać, żadnych śladów przecieków przy uszczelkach nie zauważyłem, a na dodatek woda zbiera się w miejscach, gdzie ciężko byłoby się jej dostać od okien bądź drzwi (3d).
Z tyłu z lewej strony woda zbiera się zaraz, przed kanapą, a z prawej, było mokro pod fotelem pasażera w miejscu, gdzie wytłoczenie podłogi idzie w górę.....
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 13:33 przez 1990VW, łącznie zmieniany 1 raz.

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jajcek » ndz paź 25, 2009 13:44

Na 100% nie masz foli pod tapicerką drzwiową. Mam to samo u siebie. Załóż folię tak jak to było fabrycznie i po problemie. Woda dostaje się uszczelkami szyb w drzwiach

Awatar użytkownika
1990VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 1990VW » ndz paź 25, 2009 13:47

Właśnie ją ściągnąłem niedawno, a ta folia ma być jakaś specjalna?

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jajcek » ndz paź 25, 2009 14:12

Zwyczajna folia (oby nie jakaś super cienka). Przyklej ją teraz na taśme i po problemie. Możesz nabyć orginalną folię w ASO VW ale cena nie będzie mała

esio10
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: esio10 » ndz paź 25, 2009 14:13

1990VW pisze:Właśnie ją ściągnąłem niedawno, a ta folia ma być jakaś specjalna?
bylo juz dzis o tym pisane, wystarczy poszukac.. a co do foli - obojetnie jaka , byle by nie za cienka byla , tuba silikonu do luster i działąj.. czyli odkrecasz tapicerke z drzwi , zdejmujesz te plastikowe zaczepy co sa do nich wkrecone wkrety co tapicerke trzymia , benzyna ekstrakcyjna to przeczysc i jazda, nie zapomnij nozyczkami wyciac otworow na mechanizm podnoszenia szyb . Jakby sie nadal problem pojawial, to popatrz czy aby z tylu nie masz obudowy mocowania amortyzatorow ( patrzac w bagazniku) czy nie sa one mokre, gdyz w moim przypadku szukalem i szukalem przyczyny wody z tylu i sie okazalo ze blacha byla przegnita w miejscu mocowania obudowy amora do nadwozia i jadac autem po kałuzach woda przez nadkola dostawala sie do srodka

Awatar użytkownika
sebastian1901
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia I 1.8T RS
Silnik: AUQ
Kontakt:

Post autor: sebastian1901 » ndz paź 25, 2009 14:14

nie, jak dasz grubszą to nic sie nie stanie, ja miałem to samo tyle że założyłem folie od wewnętrznej strony drzwi

Sebastian

Awatar użytkownika
1990VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 1990VW » ndz paź 25, 2009 15:52

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”