Prosze o porade przy "remoncie" zawieszenia Mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
konrad141
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora Sedes 4motion
Silnik: AJM
Kontakt:

Prosze o porade przy "remoncie" zawieszenia Mk3

Post autor: konrad141 » wt sty 20, 2009 20:32

Witam

Tak jak w temacie, przez własna głupote musze zrobic prawa strone pozniewaz musze załozyc drugi wachacz oraz drazek i koncówke.. Pytanie mam jakie polecacie gumy do wachacza (czy w ogole sa jakies polecane) jaki sworzeń? końcówke ? kurde jezeli ktos cos robił przy zawieszeniu to prosze o porade.. Bo mam znajomego w IC i znizki ale kompletnie nie wiem co on mi tam wciska :crazy: a czese, ktos cos robił i moze sie wypowiedziec :hmm:

pozdrawiam :pub:

[ Dodano: 20 Sty 2009 19:34 ]
a jezeli temat w złym miejscu bo tak mysle ze moze w techniczne by bardziej pasował to bardzo prosze moda o przesuniecie :)
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2009 09:33 przez konrad141, łącznie zmieniany 1 raz.

Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
:los:

Awatar użytkownika
eldorado84
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eldorado84 » śr sty 21, 2009 09:30

kolego, zawieszenie to tylko te firmy: febi, meyle,lanforder, moog, TRW, Meyle
Słyszałem że Meyle dobre robią poduszki amora (te z łożyskiem) ale tylko słyszałem (a mam do wymiany - miałem Febi i po 6-7miechach guma pękała przy serii zawiasie jakos tu sie nie popisali, może mi sie tylk tak trafiło), TRW drążki kierownicze, Febi dobre tuleje met.-gumowe za dobrą cene, Lanforder droższe zamienniki, warte uwagi i mówią że troche lepsze od Febi. Ale co nie założysz to i tak bedzie dobre.
Ja bym zakładał wszystko z firmy "Lanforder". A zastanawiałeś sie nad wymianą zamiast tuleji i sfożnia to całego wachacza, drożej wyjdzie ale... no nie wiem; ja tam bym zafundował nówki wachacze swojemu klekotowi

http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809

- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)

Awatar użytkownika
konrad141
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: konrad141 » śr sty 21, 2009 12:58

aha dzieki kolego punkt poleciał, co do wachacza to cały czas mysle czy nowki nie kupic..

Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr sty 21, 2009 13:05

konrad141 pisze: co do wachacza to cały czas mysle czy nowki nie kupic..
tylko nie kupuj takiego za 50zł wraz z tuleją i sworzniem

Awatar użytkownika
konrad141
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: konrad141 » śr sty 21, 2009 13:06

wiem wiem, za jakis niby co na nim pojezdze koles powiedział mi 150 za kompletny..

[ Dodano: 22 Sty 2009 14:53 ]
temat do zamkniecia ;)
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2009 13:07 przez konrad141, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”