Kratka nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kratka nawiewu
Wyciągnąłem ze swojego auta jedna z kratek nawiewu z deski rozdzielczej (nawiewy na środku). Po włożeniu kratka strasznie lata, nie ma żadnego oporu tak jak miała wcześniej i tak jak ma druga kratka. Jak należy ją fachowo zamocować z powrotem???
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Po bokach kratki są dwa okrągłe...nie wiem jak to nazwać ale kratka się na tym obraca. Po jednej stronie tego czegoś jest założony taki gumowu kapturek który daje opór. Pewnie to zgubiłeś, wyciągnij delikatnie (żeby drugiego nie zgubić) drugą kratkę i zobaczysz o co chodzi. Ja dopóki nie znalazłem drugiego takiego (oryginalne wpadło mi do wnętrza nawiewu) to zastąpiłem to taśmą izolacyją.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jest jedna gumka na jedna kratkę i chyba obojętnie czy założysz ją po prawej czy po lewej stronie...a jeżeli nie jest to obojętne to na pewno nie będzie ona pasowała z obydwu stron tylko z jednej...z resztą chyba nie problem sprawdzić.
Pozdrawiam
Sprawdziłem u mnie, ten gumowy element pasuje tylko z jednej strony kratki także nie powinieneś mieć problemu z montażem.
Pozdrawiam
Sprawdziłem u mnie, ten gumowy element pasuje tylko z jednej strony kratki także nie powinieneś mieć problemu z montażem.
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 18:37 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
- zpoe
- Mały gagatek
- Kontakt:
pewnie lewą ze środkowej hehe samą kratkę...wystarczy ją dać w górę i docisnąć w prawo albo w lewo (nie pamiętam po której stronie jest gumka w bolcu) i wychodzi sama.uważaj żeby nie wypadła gumka z bocznego bolca.
[img]http://img294.imageshack.us/img294/5923/21442947bnm0.jpg[/img] [img]http://img167.imageshack.us/img167/2686/2144294604if2.jpg[/img]