Klima - brzęczy na postoju w kabinie i burczy w silniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Klima - brzęczy na postoju w kabinie i burczy w silniku

Post autor: mojama » czw maja 08, 2008 19:39

Witam,

Dwa tygodnie temu nabijałem klimę i efekt ten nasilił się od tego czasu.
Chodzi o to, że podczas jazdy na klimie gdy zatrzymuję się na światłach, po kilkunastu sekundach coś tam się włącza i zaczyna bardzo hałasować. Gdy ruszam lub dodaję gazu to przestaje brzęczeć.

Oto
plik dźwiękowy nr 1

plik dźwiękowy nr 2

To brzmi jak jakiś wentylator, tylko który, bo jak otworzę maskę i słucham tych dwóch wentylatorów na przodzie auta to nie słyszę takiego brzęczenia, chyba że to taka wibracja niesie przez budę i w kabinie jest tak jak jest.
Czasem mam wrażenie, że ten dźwięk dochodzi jakby zza schowka, czy ten agregacik który tam jest to posiada jakiś kręciołek, który mógłby aktywować się na postoju w celu schłodzenia czegoś tam?

Nagrałem też dźwięk z komory silnika. Jak się przysłuchacie to słychać takie burczenie/harczenie. Ale czy to jest to samo co hałasuje w środku to nie wiem :/

Plik dźwiękowy z silnika

(najlepiej na słuchawkach)

pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 19:45 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » pt maja 09, 2008 23:32

mam to samo z tym ze mam MK3 GTI z climatronikiem. U mnie przyczyną hałasu było podciśnienie a dokładniej przy podszybiu jest wezyk od podcisnienia z takim zaworkiem i to on syczał byczal itp. Sprawdz czy nie masz gdzies przy podszybiu takich wężyków.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”