[mk6] Czy to łożysko koła ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
[mk6] Czy to łożysko koła ?
Coś mi wyje z przodu (tak mi się wydaje, że to słychać z przodu), gdy jadę prosto to lekko wyje, przy skręceniu w lewo się nasila, przy skręcie w prawo cichnie całkowicie. Słychać to tylko po wyłączeniu radia oraz przy otwartym oknie i gdy przejadę z 10km. Czy to może być łożysko z przodu ? Czy może skrzynia coś nie domaga lub mechanizm różnicowy ? Co mogę sprawdzić, by mieć pewność co to jest ?
-
- VWGolf.pl Killer
[mk6] Re: Czy to łożysko koła ?
łożysko poczekaj trochę to będzie wyło mocniej wtedy koła do góry i jak kulniesz kołem będzie słychać które ale przeważnie wyje te które jest dociskane mocniej przy skręcie
- grzechotek
- Ma gadane
Na razie dalej jeżdżę, bo auto jest mi potrzebne, sprawdziłem luzów nie ma jeszcze. Jestem już umówiony na wymianę. Ale nastraszyli mnie, że to może być skrzynia.muszkatobiasz pisze: ↑pn paź 18, 2021 21:37łożysko poczekaj trochę to będzie wyło mocniej wtedy koła do góry i jak kulniesz kołem będzie słychać które ale przeważnie wyje te które jest dociskane mocniej przy skręcie
bez przesady opis objawów wskazuje na łożysko a nie skrzynię
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- grzechotek
- Ma gadane
Wiesz może jaka to ma być piasta, bo znalazłem z 3 i 4 otworami ? Jakiej firmy brać ? W przyszłym tygodniu mam wymianę i trzeba już kupić.
wymianę masz tu
a jaka wersja - skręcić koła i sprawdzić jaką masz, bo wg ETKA - do marca 2011 jest na 4 śruby a po marcu na 3, ale ja bym wolał się upewnić
a jaka wersja - skręcić koła i sprawdzić jaką masz, bo wg ETKA - do marca 2011 jest na 4 śruby a po marcu na 3, ale ja bym wolał się upewnić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- grzechotek
- Ma gadane
Mój Golf to końcówka 2009r., mam na 4 otwory, namacałem 4 śruby, jak na filmie.
Wziąć SKF czy coś innego byś zaproponował ?
W skf ponoć łożyska kiepskie bywały, natomiast pierścień magnetyczny jest dobry. W dagu dobre łożyska są bo to najlepsze na rynku ale pierścień magnetyczny po 8 czy 10 latach potrafi się skruszyć.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to