Problem z obrotami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z obrotami
Witam
Posiadam VW Golf V 1.6 2008r benzyna,
od pewnego czasu mam problem ze spadającymi obrotami w moim aucie,gdy zatrzymuje się na światłach obroty nagle spadają tak że samochód prawie gaśnie przy normalnej jeździe po mieście nie ma żadnych problemów. Podpiąłem auto pod komputer jednak nie wykazało żadnych błędów, samochód bez gazu czysta benzyna. Podpowie ktoś na co mogę zwrócić uwagę ??
Posiadam VW Golf V 1.6 2008r benzyna,
od pewnego czasu mam problem ze spadającymi obrotami w moim aucie,gdy zatrzymuje się na światłach obroty nagle spadają tak że samochód prawie gaśnie przy normalnej jeździe po mieście nie ma żadnych problemów. Podpiąłem auto pod komputer jednak nie wykazało żadnych błędów, samochód bez gazu czysta benzyna. Podpowie ktoś na co mogę zwrócić uwagę ??
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ
Re: Problem z obrotami
sam jestem w stanie to sprawdzic czy lepiej podjechać żeby ktoś doświadczony mi to sprawdził ?
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ
To weś plaka lub samostart i na zapalonym silniku psiukaj po przewodach dolotu , jak silnik zmieni pracę to masz odpowiedź
Jest to jakiś sposób lecz nie zawsze to działa. Nieszczelność nieraz ukazuje się dopiero po rozgrzaniu części a nieraz jest dopóki właśnie silnik się nie nagrzeje.
jak wrócę z pracy spróbuje tego sposobugczarkowski1 pisze: ↑czw lut 28, 2019 11:57To weś plaka lub samostart i na zapalonym silniku psiukaj po przewodach dolotu , jak silnik zmieni pracę to masz odpowiedź
-
- Nowicjusz
Cześć
Nie będę zakładać nowego tematu bo problem jest podobny. Auto po odpaleniu strasznie głośno przez jakieś 5 minut potem wszystko normalnie, tylko auto jakby nie chciało wejść na obroty, a jak się gdzieś zatrzymał to gaśnie i od nowa, auto głośne, obroty mimo, że pedał gazu w podłodze są niskie.
Nie będę zakładać nowego tematu bo problem jest podobny. Auto po odpaleniu strasznie głośno przez jakieś 5 minut potem wszystko normalnie, tylko auto jakby nie chciało wejść na obroty, a jak się gdzieś zatrzymał to gaśnie i od nowa, auto głośne, obroty mimo, że pedał gazu w podłodze są niskie.
Sprawdź błędy. Możliwe że coś jest nie tak z czujnikiem g40 lub g28. Może być też uszkodzona przepustnica lub zatkany wydech.