Opony i felgi do Golfa MK 1
-
- Ma gadane
Opony i felgi do Golfa MK I i Jetty
Witam serdecznie
Mam Golfa MK1 na zawieszeniu gwintowym TA Technics (docelowe bedzie KW Variante 2).
Obecnie mam na golfinie Felgi 7x15 Cali z oponami 165/45/15 i wszystko pasuje, lecz mogloby byc ciut szerzej i nizej.
Zakupilem Felgi BBS RM zmieniajac ranty, ze mam teraz na przod 7,5x15 a tyl 8x15. ET nie pamietam, ale juz przymierzalem felgi i pasuje wrecz idealnie.
Moj Problem: Nie wiem jakie opony. Co Prawda chcialbym ciut nizej zejsc na gwincie ale boje sie ze zacznie cos trzec a nie chce przerabiac nadkola. Dodam, iz mam oryginalne nadkola wraz z plastikowymi nakladkami GTI (te czarne).
Wiec teraz pytanie, czy ryzykowac i dac szersze opony wraz z inna wysokoscia (i tu prosze o rade co wejdzie bez tarcia) , czy tez na pewniaka lepjej dobrac opony by efekt byl Taki sam jak poprzednio (i tu rowniez prosze o rade, jak dopbrac opony do szerszych felg by efekt ((stosunek) opon do felg byl Taki jak wczesniej?)
Przyznam ze najbardziej interesuje mnie pierwsza opcja, ale wyroslem juz z "golfow" i jakos z biegiem lat mi to wszystko umknelo...
Bylbym wdzieczny za rady.
Pozdrawiam
Mam Golfa MK1 na zawieszeniu gwintowym TA Technics (docelowe bedzie KW Variante 2).
Obecnie mam na golfinie Felgi 7x15 Cali z oponami 165/45/15 i wszystko pasuje, lecz mogloby byc ciut szerzej i nizej.
Zakupilem Felgi BBS RM zmieniajac ranty, ze mam teraz na przod 7,5x15 a tyl 8x15. ET nie pamietam, ale juz przymierzalem felgi i pasuje wrecz idealnie.
Moj Problem: Nie wiem jakie opony. Co Prawda chcialbym ciut nizej zejsc na gwincie ale boje sie ze zacznie cos trzec a nie chce przerabiac nadkola. Dodam, iz mam oryginalne nadkola wraz z plastikowymi nakladkami GTI (te czarne).
Wiec teraz pytanie, czy ryzykowac i dac szersze opony wraz z inna wysokoscia (i tu prosze o rade co wejdzie bez tarcia) , czy tez na pewniaka lepjej dobrac opony by efekt byl Taki sam jak poprzednio (i tu rowniez prosze o rade, jak dopbrac opony do szerszych felg by efekt ((stosunek) opon do felg byl Taki jak wczesniej?)
Przyznam ze najbardziej interesuje mnie pierwsza opcja, ale wyroslem juz z "golfow" i jakos z biegiem lat mi to wszystko umknelo...
Bylbym wdzieczny za rady.
Pozdrawiam
witam mam pytanko mam na oku rh cup 15 z et 50 czy da to radę upchnąć w golfie mk1 czy szukać czegoś innego ?
BBS Rm z przodu 7.5" tył 8.5" + gwint. Obejdzie się bez wycinania rantu albo zaklepywania ?
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Opony i felgi do Golfa MK I i Jetty
Jaka opona?jazkemk1 pisze:BBS Rm z przodu 7.5" tył 8.5" + gwint. Obejdzie się bez wycinania rantu albo zaklepywania ?
Witam. Planuje kupic felgi przod 15x8, tyl 15x9 do Gola Mk1 3d. Z jakim ET moge moge bez problemu to zalozyc zeby nic nie ocieralo? Gwint ST + ori nadkola (ewentualnie wchodzi w gre lekkie poszerzanie).+ naciag, wiec jakie oponki? Dodam, ze moze rant lekko wystawac. Dzieki!
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
8 będzie ciężko moje RM 7,5 cala z przodu delikatnie wystaje a z tyłu jest na milimetry od amortyzatora, tył będzie 8 cali et około 36 jeszcze u mnie są ranty plastikowe.Pawell24 pisze:Witam. Planuje kupic felgi przod 15x8, tyl 15x9 do Gola Mk1 3d. Z jakim ET moge moge bez problemu to zalozyc zeby nic nie ocieralo? Gwint ST + ori nadkola (ewentualnie wchodzi w gre lekkie poszerzanie).+ naciag, wiec jakie oponki? Dodam, ze moze rant lekko wystawac. Dzieki!
viewtopic.php?f=86&t=481040
Dzieki za info. Na jednej aukcji spotkalem sie z BBS RM 7.5 przod i 8.5 tyl, wygladaja idealnie i nic nie wystaje. Moze ma ktos podobna szerokosc u siebie i podpowie jakie ma ET?
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?? Napisałem Ci wszystko wyżej że mam w takim setupie koła tylko pytałem jakie masz opony?Pawell24 pisze:Dzieki za info. Na jednej aukcji spotkalem sie z BBS RM 7.5 przod i 8.5 tyl, wygladaja idealnie i nic nie wystaje. Moze ma ktos podobna szerokosc u siebie i podpowie jakie ma ET?
jeszcze zalezy na jakich Rmach to było złożone bo nie koniecznie muszą byc ranty 1.5 i 2,5 żeby zrobic te szerokości a to wiele zmieniaPawell24 pisze: BBS RM 7.5 przod i 8.5 tyl, wygladaja idealnie i nic nie wystaje
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
golf kolegi przód to jest oryginał z polerowanym rantem 6,5 tył 8,5. RM 012 et 36 albo 38.
Nie aktualne foto wrzuciłeś bo teraz ma 7,5 na przodzie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cee ... 9b99b.html
zmieścisz tak jak u niego, nie wystaje tył tak strasznie opony na tył 165/45R15 nie naciągniesz u kolegi na 8 calach już ze wa tygodnie jest włożona i nie chce wskoczyć.