ARL - przekroczyć 200KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ARL - przekroczyć 200KM
To weź jeszcze trochę przypadł tarcze sprzęgła na polsprzegle. Ja tak też miałem na nowych valeo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
ARL - przekroczyć 200KM
Chodziło mi o to ze te 400 km zrobiłem na programie 230/485. Sprzęgło ogólnie ma zrobione już jakieś 20tys. wiec nowe to ono już nie jest. Ale i nie stare.
ARL - przekroczyć 200KM
A to coś nie tak z tym sprzęgłem. Trzeba było założyć na taką moc i niut jednomas valeo bo spokojnie ono ogarnia takie parametry.
ARL - przekroczyć 200KM
Zapowietrzone było. Dodatkowo wrzuciłem jeszcze tarcze z kevlarem. Zupełnie inna jazdawesol pisze:A to coś nie tak z tym sprzęgłem
ARL - przekroczyć 200KM
Dziwne bo umie nie ma drgań w obu autach poprzecznych. Tylko w golfie mam brzeczenia sprężyny bo zestaw miałem używany a sprężyny miały lekki luz. Z radzicie gadałem to mówił ze tak to wina sprężynek. Na wiosnę lato zajmę się tym.
ARL - przekroczyć 200KM
U mnie Arl + hybyrda 206/430 na jednomasie przy pełnym bucie na 2 i 3 biegu lekko za drży. Przy normalnej jeździe tego nie ma.
Jedyne na co narzekam to na zgrzyty ze skrzy przy obrotach 900-1500.
Jedyne na co narzekam to na zgrzyty ze skrzy przy obrotach 900-1500.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
ARL - przekroczyć 200KM
Panowie, czy w moim przypadku, czyli (przypomnę: ARL, gtb2056, 230km/485nm, DP 2,5" ) pociągnięcie do końca rury 2,5" i zmiana na koncowy tłumik przelotowy przyniesie jakiś pozytywny skutek? Czy raczej taka zmiana przy tej jeszcze mocy będzie niezauważalna i bezsensowna?
ARL - przekroczyć 200KM
tyłko efekty dzwiękowe.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
ARL - przekroczyć 200KM
Panowie, jakie ciśnienie się ładuje na gtb2056 i AL ? Bo z tego co wyczytałem to nie robi się więcej niż 1.8, 1.9 bara. Nie potrafię zrozumieć czemu u mnie było dowalone aż 2,2 bara ?? Ktos potrafiłby to sensownie wyjaśnić?
ARL - przekroczyć 200KM
Musi się raczej jeszcze dotrzeć tarcza. Ja nawet sam lekko wciskałem hamulec i gaz w podłogę by przeszlifować całość. Tylko bez przesady. Parę dni i już kleiło konkretnie.
Re: ARL - przekroczyć 200KM
Jeżeli chodzi o dolot, jaki fmic wstawić jeżeli chodzi o wymiary aby go zmieścić pod zderzakiem a był wydajniejszy od seryjnego? Z góry dzieki
Na 1,8bara zrobisz maksymalnie koło 215-220km powyżej tego auto będzie góra obrotów dymić.
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
No dobrze, ale zadane 2.2 bara na gtb2056 i AL przy 230KM? Pytam się PO CO?