Mułowaty MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mułowaty MK4
Hej,
od dłuższego czasu mam problemy z moim MK4 115KM silnik AJM.
Auto na 1-2-3 biegu jest strasznie mułowate. Wydaje się jakby ważyło 10ton. Albo jakby miało zaciśnięte tylne hamulce. Dopiero na 4-5-6 jest ok. Wydaje się też jakby zużycie paliwa było też większe niż wcześniej na tych niskich biegach. Przy ruszaniu pali nawet do 15l/100 a na zimnym silniku komputer czasem pokazuje 35l./100. Biegi zmieniam tak na wysokości 1500-2000 obrotów.
Czasem jak się zatrzymałem i kilka razy wciskałem nożny hamulec, to pomagało i autko startowało lekko. Tarcze hamulcowe nie są czerwone ani nic się nie dymi, więc nie wygląda mi to na problem układu hamulcowego.
Co jest zatem nie tak z autkiem?
od dłuższego czasu mam problemy z moim MK4 115KM silnik AJM.
Auto na 1-2-3 biegu jest strasznie mułowate. Wydaje się jakby ważyło 10ton. Albo jakby miało zaciśnięte tylne hamulce. Dopiero na 4-5-6 jest ok. Wydaje się też jakby zużycie paliwa było też większe niż wcześniej na tych niskich biegach. Przy ruszaniu pali nawet do 15l/100 a na zimnym silniku komputer czasem pokazuje 35l./100. Biegi zmieniam tak na wysokości 1500-2000 obrotów.
Czasem jak się zatrzymałem i kilka razy wciskałem nożny hamulec, to pomagało i autko startowało lekko. Tarcze hamulcowe nie są czerwone ani nic się nie dymi, więc nie wygląda mi to na problem układu hamulcowego.
Co jest zatem nie tak z autkiem?
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Ale gafa nie spojrzalem ze masz Tdi - a ja z gazem tu wyskakuje - moze w takim razie cos z turbina, ewentualni cisnienie na tlokach trzeba by sprawdzic. Jak by byly hamulce slychac by bylo piszczenie, tarcie. Moze wtryski leja?? Ale to wtedy kopcil by ci. Gdybym cos jeszcze sobie przypomnial to napisze