Migotanie podświetlenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
korfanty
Użytkownik
Użytkownik

Migotanie podświetlenia

Post autor: korfanty » pn maja 05, 2008 15:08

Co może być przyczyną migotania podświetlenia? Alternator po przeglądzie wymienione łożyska, komutator, oraz cały regulator. Po wymianie było ok 3tyg spokoju i wczoraj znów zauważyłem że podświetlenie migota - najbardziej jest widoczne na panelu klimatronika, ale to samo się dzieje na zegarach i nawigacji MCD. Migotanie nie jest zależne od obrotów silnika, zauważyłem że częściej występuje w wilgotne/deszczowe dni.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pn maja 05, 2008 18:39

Wtyczka do kontroli wyłącznika świateł, oraz za pokrętłem przyciemniania /lub samo pokrętło które jest potencjometrem

Awatar użytkownika
korfanty
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: korfanty » pn maja 05, 2008 20:26

pszczyna pisze:Wtyczka do kontroli wyłącznika świateł
Chodzi o wtyczkę do pokrętła którym włączam światła? (słowo "kontroli" mi daje do zastanowienia)

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pn maja 05, 2008 20:49

Wyciągasz włącznik świateł z tyłu jest wtyczka to raz
a dwa z lewej obok włącznika jest regulacja podświetlenia oraz korektor wysokości świateł i tam też możesz szukać przyczyny

Awatar użytkownika
korfanty
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: korfanty » śr maja 07, 2008 21:31

Jako że z włącznikiem świateł jest najmniej problemu z wyciągnięciem dziś poszedł na pierwszy ogień, po wyciągnięciu i rozebraniu wg instrukcji na forum okazało się że pod jednym ze styków było "czarno" delikatnie papierek ścierny i wyczyściłem a na koniec jeszcze spray do styków złożyłem i jak na razie jest ok. Mam nadzieje że nie będę musiał już wyciągać pokręteł od regulacji podświetlenia i reflektorów, bo je chyba trzeba od spodu wypychać aby wyszły.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”