Hamulce świrują
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulce świrują
Mam problem z blokowanie się hamulców z przodu jest to sprzężone z twardnieniem pedału który na początku jazdy wpada w podłogę(w tedy hample nie trą) po kilku hamowaniach robisz się coraz twardszy i wtedy zaciski nie cofają się tak jak powinny , dodam że tłoczek (przód tył) i prowadnice w stanie OK ! Układ odpowietrzony
Hamulce świrują
Sprawdz jeszcze czy przewody hamulcowe elastyczne są drożne. Zdejmij zacisk i zobacz czy swobodnie się cofają tłoczki jesli nie odkreć odpowietrznik.Jeśli cofnie sie lekko to wywal przewody.
Hamulce świrują
No to było moje główne podejrzenie ale żeby para naraz się przytkała ? Muszą to być elastomery czy mogą być stalowe przewody ?
-
- Nowicjusz
Hamulce świrują
Witam.
A ja mam taki problem że pedał jest strasznie twardy ale hamuje w miarę o ile hamuje mocno. Gorzej jest jeśli hamuje delikatnie dojeżdżając np do świateł. Czasami wtedy hamulec wariuje i mimo że nie zwiększam siły hamowania auto momentalnie staje. Poza tym co jakiś czas włącza mi się światełko od ABS-u ale po zatrzymaniu auta i uruchomieniu go jeszcze raz już się nie świeci.
A ja mam taki problem że pedał jest strasznie twardy ale hamuje w miarę o ile hamuje mocno. Gorzej jest jeśli hamuje delikatnie dojeżdżając np do świateł. Czasami wtedy hamulec wariuje i mimo że nie zwiększam siły hamowania auto momentalnie staje. Poza tym co jakiś czas włącza mi się światełko od ABS-u ale po zatrzymaniu auta i uruchomieniu go jeszcze raz już się nie świeci.
Hamulce świrują
Dajcie znać czy to na pewno elastomy bo mi trą wszystkie hamulce pedał twardnieje na maxa ... nie mogę spokojnie przejechac 15km
Hamulce świrują
Przewaznie zapychaja się elastyczne przewody ,ale tak jak pisałem musisz sprawdzić.
Metalowe musiały by być zgięte
Metalowe musiały by być zgięte
Hamulce świrują
No tego nie brałem pod uwagę
A nie zmieniałes pompy hamulcowej czasem ostatnio?
Napisz jakie auto dokładnie
A nie zmieniałes pompy hamulcowej czasem ostatnio?
Napisz jakie auto dokładnie