Golf Mk7R vs Audi RS3 - co kupić ?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Mam do wyboru jak w temacie.
Golf salon do odbioru.
Audi 2012 rok, od pierwszego właściciela, ale katowane (trzeci zestaw tarcz i klocków przód i nowe opony).
Oba samochody w full opcji.
Golf 5 lat gwarancji, Audi 2 lata.
Interesuje mnie głównie zdanie posiadaczy mk 7R, ale będę również wdzięczny za merytoryczne podpowiedzi innych osób.
Golf salon do odbioru.
Audi 2012 rok, od pierwszego właściciela, ale katowane (trzeci zestaw tarcz i klocków przód i nowe opony).
Interesuje mnie głównie zdanie posiadaczy mk 7R, ale będę również wdzięczny za merytoryczne podpowiedzi innych osób.
Re: Golf Mk7R vs Audi RS3 - co kupić ?
Napisz do mnie na Pw to dam Ci numer i pogadamy... Ogólnie to wnioskując z tego co napisałeś nie widzę nawet jednego powodu do kupna rs3
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Audi wcale nie musiało być katowane żeby wymienić trzeci zestaw tarcz i klocków przód bo coś ewidentnie jest z tymi RS3 że szybko się heble kończą.Pavveł pisze:Mam do wyboru jak w temacie.
Golf salon do odbioru.
I pytanie czy liczą się dla Ciebie bardzo koszta eksploatacji bo jak tak to tylko eRka.
Golf możliwości ma narazie na 370koni RS3 na ok 470, więc ciut więcej.
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Klocki i opony to jeszcze rozumiem, ale trzeci zestaw tarcz w 2 lata to jednak raczej przy normalnej dynamicznej jeździe się nie skończył. Inne pytanie to jaki przebieg ma to auto. Może bardzo dużo jeździł.
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
w rs3 właśnie mogą się skończyć generalnie 5 cylindrowy motor jest fajny po wydechu i sofcie auto robi powtarzalne niskie 12 generalnie stylistycznie fajne autko
Aczkolwiek nowy golf R też jest niezły niedługo myślę że tunerzy zaczną w nich dłubać więcej i w tedy tak naprawdę pozna się możliwości tego auta
Aczkolwiek nowy golf R też jest niezły niedługo myślę że tunerzy zaczną w nich dłubać więcej i w tedy tak naprawdę pozna się możliwości tego auta
To raczej katowane. Ja mam ponad 40 i wciąż oryginalny zestaw, a coś tam "jeżdzę"
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Matti bo ty mało hamujesz żeby wosku na felgach nie pobrudzić.MatthewG pisze:To raczej katowane. Ja mam ponad 40 i wciąż oryginalny zestaw, a coś tam "jeżdzę"
PS. w zeszłym tygodniu nałożyłem Gtechniq-Crystal Serum zobaczymy jak się będzie sprawował
Jest R32
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
Wczoraj Patryk z CS oświecił mnie, że RS3 wcale nie jedzie od 1600 obrotów, ale od ok.2500.
Za to w serii ma więcej niż 450Nm.
Stage 0,5 daje 360PS i 460Nm od ok.3000 obr. Wydaje się więc, że nie ma zasadniczej różnicy.
Patryk powiedział również, że "Golf technologicznie jest kosmicznym przeskokiem w stosunku do Audi".
Co o tym sądzicie ?
Za to w serii ma więcej niż 450Nm.
Stage 0,5 daje 360PS i 460Nm od ok.3000 obr. Wydaje się więc, że nie ma zasadniczej różnicy.
Patryk powiedział również, że "Golf technologicznie jest kosmicznym przeskokiem w stosunku do Audi".
Co o tym sądzicie ?
Powiedział Ci prawdę
Ja bym brał Rke, a nie jakies tam audi...
Co do hamulców...ja mam 56k nakulane i nadal seria siedzi(myślę że przy 60-65k będzie wymiana)...a naprawdę fura dostaje w palnik nie tylko na ulicy ale i sporadycznie na torze...
...no ale wiecie...prawdziwy facet nie hamuje
Ja bym brał Rke, a nie jakies tam audi...
Co do hamulców...ja mam 56k nakulane i nadal seria siedzi(myślę że przy 60-65k będzie wymiana)...a naprawdę fura dostaje w palnik nie tylko na ulicy ale i sporadycznie na torze...
...no ale wiecie...prawdziwy facet nie hamuje
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Coś w tym jest, ostatnio w ogóle nie jeżdżę żeby nie ubrudzić haha I jak Gtechniq? Samo Crystal czy coś jeszcze na to? W tym momencie to chyba najlepsza powłoka, a już na pewno jedna z najdroższych.LEWART pisze:Matti bo ty mało hamujesz żeby wosku na felgach nie pobrudzić.
PS. w zeszłym tygodniu nałożyłem Gtechniq-Crystal Serum zobaczymy jak się będzie sprawował
praktycznie sam nie licząc C2, jeszcze nie wiem jak to działa bo auto jest prawie czyste i nie mam czasu żeby je umyć, jak umyje to dam ci znaćMatthewG pisze:Coś w tym jest, ostatnio w ogóle nie jeżdżę żeby nie ubrudzić haha I jak Gtechniq? Samo Crystal czy coś jeszcze na to? W tym momencie to chyba najlepsza powłoka, a już na pewno jedna z najdroższych.
Jest R32
Bierz R, nie będziesz żałował. Ja całe życie jeździłem BMW i bałem się przesiadki do golfa.
Teraz jestem bardzo zadowolony z 7R, prowadzi się świetnie, osiągi są znośne. Zobaczymy jak na torze wypadnie.
Teraz jestem bardzo zadowolony z 7R, prowadzi się świetnie, osiągi są znośne. Zobaczymy jak na torze wypadnie.
myszu, to czym jeździłeś wcześniej, że osiągi są "znośne"?