[Mk2] 20V TURBO
Moderator: G0 Karcio
[Mk2] 20V TURBO
Witam!! Chciałbym zaprezentować mojego golfa. Bazą był golf gti 16v rocznik 88.Wymieniłem w nim silnik na 1.8T ,dołożony intercooler z modelu G60. Skrzynia biegów o oznaczeniu 4T (długie biegi).Zostalo odelzone koło zamachowe.Zamontowałem również lampy z Raylle,nadkola progi z G60.Tylna klapa została przerobiona na wersje US.Klamki w drzwiach z audi B4.Na masce został zamontowany wlot powietrza-nie dla ozdoby ale po to by chłodzic turbine.Auto posadzone na gwincie,przednie zaciski z VR6 a tarcze z G60.Golfik toczy sie na 16 calowych felgach ATS.Wypiaskowana została i wymalowana tylna belka i przednie wachacze.Wydech o średnicy 63mm.W aucie zostały wymienione praktycznie wszystkie elementy zawieszenia.Wnętrze-el.fotele Recaro, kierownica Momo ,dodatkowe wskazniki.Staram sie zachować klasyczne wnetrze.W przyszłosci w planach jest montaz klatki. Przez okres zimowy zostanie zmieniony program silnika na ok. 195PS Prace pochłoneły bardzo duzo czasu i kosztów.Nieobyło sie bez pomocy przyjaciół z klubu.Miedzy innymi dobrze wam znanego Wojtiego. Myśle ze jeszcze nad modyfikacjami nie jest koniec -zawsze można coś ulepszyć. Ponizej zamieszczam pare fotek Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 14:29 przez Rondel, łącznie zmieniany 2 razy.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Gratuluje wlascicielowi. Wklad pracy i finansow widoczny z kazdej strony. Bardzo ladne auto.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt: