a golf dokończony już ?gigi6660 pisze:pochwale się jakąś sesją niedługo
[mk5] 2,0 TDI by GiGi - Jack Daniels Edition
Moderator: G0 Karcio
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Było to już poruszane kilka razy na forum .... Musisz wymienić pas przedni i belkę, ale wiem że da sie zrobić tak że stara belka będzie pasować do nowego pasa...Bartas998 pisze:Kolego czy zderzak od jetty podchodzi bez problemu do V ki? Trzeba wymieniac pas przedni itd?
Mój Golfer V
---------------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=234151
---------------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=234151
- ..::KoNik::..
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam po długiej przerwie.
Od ponad roku auto ciągle nie było skończone dlatego też nie informowałem za wiele bo nie było o czym. Sporo rzeczy się na to nałożyło. Pisanie + obrona pracy inżynierskiej, problemy ze swoim biznesem itp itd... generalnie z całego bagna się wyplątałem - praca obroniona, firma zamknięta - i teraz mam już więcej czasu na zajęcie się autem.
Pozwoliłem sobie edytować pierwszy post, ale również tutaj napisze co się zmieniło. W porównaniu z set-upem z 2009 ( kiedy to ostatni raz auto było "gotowe" ) zmieniło się właściwie wszystko.
Całe auto lakierowane raz jeszcze na czarno - lakierowane przez młodego ale bardzo ogarniętego lakiernika - dobre ceny i szybkie terminy wykonania - KONTAKT GG 4369271 - PRZEMEK
Lampy przednie r32
Tylne Valeo ledy
Przedni zderzak r32, dorobione obrysówki + zrobiony customowy chromowany grill bez dziur pod rejestracje
Tylny zderzak usa gti, zaspawany w jedną całość i usunięte miejsce na wydechy
Progi gti/r32
Kierownica gti/r32
Poszerzone błotniki przód/tył
Skórzana tapicerka z logami Jack Daniel's
Zabudowa bagażnika w klimacie JD
Podsufitka oraz wszystkie słupki obite miękkim czarnym materiałem
Plastiki podsufitki lakierowane na czarno lub wymienione na czarne odpowiedniki
Lotka oraz blenda caractera na klapie pozostały
Główny zarys auta już skończony, pozostała masa szczegółów, dopracować zabudowę, dopieścić wnętrze itp itd... na pewno teraz będę częściej wpadał i informował na bieżąco co się dzieje w temacie .
Pozdro
Od ponad roku auto ciągle nie było skończone dlatego też nie informowałem za wiele bo nie było o czym. Sporo rzeczy się na to nałożyło. Pisanie + obrona pracy inżynierskiej, problemy ze swoim biznesem itp itd... generalnie z całego bagna się wyplątałem - praca obroniona, firma zamknięta - i teraz mam już więcej czasu na zajęcie się autem.
Pozwoliłem sobie edytować pierwszy post, ale również tutaj napisze co się zmieniło. W porównaniu z set-upem z 2009 ( kiedy to ostatni raz auto było "gotowe" ) zmieniło się właściwie wszystko.
Całe auto lakierowane raz jeszcze na czarno - lakierowane przez młodego ale bardzo ogarniętego lakiernika - dobre ceny i szybkie terminy wykonania - KONTAKT GG 4369271 - PRZEMEK
Lampy przednie r32
Tylne Valeo ledy
Przedni zderzak r32, dorobione obrysówki + zrobiony customowy chromowany grill bez dziur pod rejestracje
Tylny zderzak usa gti, zaspawany w jedną całość i usunięte miejsce na wydechy
Progi gti/r32
Kierownica gti/r32
Poszerzone błotniki przód/tył
Skórzana tapicerka z logami Jack Daniel's
Zabudowa bagażnika w klimacie JD
Podsufitka oraz wszystkie słupki obite miękkim czarnym materiałem
Plastiki podsufitki lakierowane na czarno lub wymienione na czarne odpowiedniki
Lotka oraz blenda caractera na klapie pozostały
Główny zarys auta już skończony, pozostała masa szczegółów, dopracować zabudowę, dopieścić wnętrze itp itd... na pewno teraz będę częściej wpadał i informował na bieżąco co się dzieje w temacie .
Pozdro
- BLACK DEVIL
- Użytkownik
pogratulowac, zazdrościć, brać przkład
takie samochody wspierają do dalszej pracy nad swoim projektem.
takie samochody wspierają do dalszej pracy nad swoim projektem.
GERMAN BY 2012 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=409346" onclick="window.open(this.href);return false;
Poszerzenia wyglądają imponująco, to jakiś gotowy zestaw czy home made? Bardzo mi się podoba połączenie czarnego lakieru z czekoladową tapicerką, ale czy mi się tylko wydaje czy skóra jest już strasznie zniszczona?
Bardzo ciekawy projekt, fajny motyw przewodni
Bardzo ciekawy projekt, fajny motyw przewodni
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Re: [mk5] 2,0 TDI by GiGi - Jack Daniels Edition
Niestety skóra dostała już toche, szczególnie na fotelu kierowcy. Inna sprawa że w rzeczywistości się to nie rzuca tak w oczy jak na zdjęciu.
Obszycie ma już półtora roku, a że nie jest to żaden democar tylko normalne auto użytkowane przezemnie codziennie na dojazdy do pracy, znajomych i dziewczyny to fotel się wyciera. Zapewne swoje też dołożył fakt że ostanie 4 miesiące auto przejeżdżało z warsztatu do warsztatu a wiadomo jak to bywa... można im mówić żeby uważali a i tak ufajdają.
Jakoś na dniach kupię jakieś specjalne preparaty do czyszczenia i impregnacji skór. Może to troszkę ożywi przedni fotel.
A co się poszerzeń tyczy, to robione metodą prób i błedów... chyba z 10 błotników zostało pocięte przy pracy nad nimi . Ale wyszło jak trzeba.
Najwięcej problemu było z tyłem... najpierw po prostu zostały "rozbite" młotem na szersze, ale po zrobieniu przodów tył w ogóle nie pasował do przednich, bo zaginął ten taki charakterystyczny rancik nad kołem. Więc na tył zostały przyspawane kawałki przednich błotników ( lewy na prawy, prawy na lewy ) i zamierzony efekt został osiągnięty. Rzeźba generalnie
Obszycie ma już półtora roku, a że nie jest to żaden democar tylko normalne auto użytkowane przezemnie codziennie na dojazdy do pracy, znajomych i dziewczyny to fotel się wyciera. Zapewne swoje też dołożył fakt że ostanie 4 miesiące auto przejeżdżało z warsztatu do warsztatu a wiadomo jak to bywa... można im mówić żeby uważali a i tak ufajdają.
Jakoś na dniach kupię jakieś specjalne preparaty do czyszczenia i impregnacji skór. Może to troszkę ożywi przedni fotel.
A co się poszerzeń tyczy, to robione metodą prób i błedów... chyba z 10 błotników zostało pocięte przy pracy nad nimi . Ale wyszło jak trzeba.
Najwięcej problemu było z tyłem... najpierw po prostu zostały "rozbite" młotem na szersze, ale po zrobieniu przodów tył w ogóle nie pasował do przednich, bo zaginął ten taki charakterystyczny rancik nad kołem. Więc na tył zostały przyspawane kawałki przednich błotników ( lewy na prawy, prawy na lewy ) i zamierzony efekt został osiągnięty. Rzeźba generalnie
Ostatnio zmieniony czw sie 04, 2011 17:43 przez gigi6660, łącznie zmieniany 1 raz.
- barteKKK03
- V.I.P.
Ojj tak, piękne Mk5, a te 20 cali wyglądają świetnie. Gratuluje modówbarteKKK03 pisze:Jest grubo...
- BLACK DEVIL
- Użytkownik
znam ten ból.... kolejny raz będę robić poszerzenia nadkoli, najprawdopodobniej 13 sierpnia jadę nowe felgi odebrać i zaczynam kolejną walkę z błotnikami. wiem co to za męka zrobić ładnie i jak krótka jest droga do zrobienia kiczu. Szukam jeszcze kogoś kto się podejmie tego, poprzedni co robił błotniki nie chce bo się już boi……gigi6660 pisze:Najwięcej problemu było z tyłem... najpierw po prostu zostały "rozbite" młotem na szersze, ale po zrobieniu przodów tył w ogóle nie pasował do przednich, bo zaginął ten taki charakterystyczny rancik nad kołem. Więc na tył zostały przyspawane kawałki przednich błotników ( lewy na prawy, prawy na lewy ) i zamierzony efekt został osiągnięty. Rzeźba generalnie
na pewno wyciąłeś plastikowe nadkola w środku na linii przełamania, i pytanie czym uzupełniłeś szczelinę miedzy błotnikiem a nadkolem ?
GERMAN BY 2012 http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=409346" onclick="window.open(this.href);return false;