[MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,BBS RS-Foto
Moderator: G0 Karcio
[MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,Nowe koło
luciusdz, zawsze można dać dystans jak będzie mało Kamil myśli przyszłościowo
Re: [MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,Nowe koło
Dzięki wszystkim za pozytywne opinie Wynagradza to po części pracę włożoną w auto
Jeżeli będzie za wąsko to zawsze można dać dystans tak jak kolega wyżej pisał A spas to jest jeden z ważniejszych spraw w tym sezonie, ma być na równi z nadkolem
Niestety negatyw nie wchodzi w grę, auto będzie użytkowane na co dzień, dzień dnia ok 60km do przebycia Więc szkoda było by opon tym bardziej że będą nówki na tyle
Wczoraj do końca uporałem się z belką.
Nigdzie na forum nie jest konkretnie opisana sprawa belek z mkII i mkIII, wiem bo sam szukałem, wszędzie spekulacje i każdy każdego zdanie podważa, więc mogę wszystko opisać jak to na prawdę jest.
Belka z golfa III jest szersza o 4cm od belki z golfa II,
Belka golf III - 138 cm
Belka golf II- 134 cm
Z jednej strony belki są przyłożone równo na focie widać różnice szerokości całkowitej.
Ogólnie belka pasuje alee do trójki bez ABSu, wtedy wszystko jest plug&play. Ja posiadam ABS i trzeba było wyszlifować w belce wgłębienie na czujnik ABSu, widać to wgłębienie na zdjęciu(w starej belce). Następnie trzeba przespawać uchwyt trzymający Korektor Siły Hamowania .Tylko takie przeróbki są potrzebne, wiec wiele nie trzeba.
Belka jesz węższa na odcinku od Rury do płaszczyzny gdzie przykręcamy bebny,tarcze, także amortyzatory także pasują,wszystko jest tak jak było. Spotkałem się także z opiniami że tuleje są inne w mkII, także mit, ja złożyłem wczoraj na tulejach z golfa II, ponieważ były jeszcze w BDB stanie i wszystko pasuje elegancko.
Jest troche pracy przy wymianie lecz można się cieszyć dodatkowymi 2 centymetrami w nadkolu na szersze koło, myślę że warto i że te fotki i dane pomogą jeszcze komuś
Wiem wiem, ale fajnie jakby trochę wystawało, na delikatnym nagatywie [/quote}luciusdz pisze:Damian92 pisze:luciusdz, belka od mk II węższa to szersze koło wejdzie
Jeżeli będzie za wąsko to zawsze można dać dystans tak jak kolega wyżej pisał A spas to jest jeden z ważniejszych spraw w tym sezonie, ma być na równi z nadkolem
Niestety negatyw nie wchodzi w grę, auto będzie użytkowane na co dzień, dzień dnia ok 60km do przebycia Więc szkoda było by opon tym bardziej że będą nówki na tyle
Wczoraj do końca uporałem się z belką.
Nigdzie na forum nie jest konkretnie opisana sprawa belek z mkII i mkIII, wiem bo sam szukałem, wszędzie spekulacje i każdy każdego zdanie podważa, więc mogę wszystko opisać jak to na prawdę jest.
Belka z golfa III jest szersza o 4cm od belki z golfa II,
Belka golf III - 138 cm
Belka golf II- 134 cm
Z jednej strony belki są przyłożone równo na focie widać różnice szerokości całkowitej.
Ogólnie belka pasuje alee do trójki bez ABSu, wtedy wszystko jest plug&play. Ja posiadam ABS i trzeba było wyszlifować w belce wgłębienie na czujnik ABSu, widać to wgłębienie na zdjęciu(w starej belce). Następnie trzeba przespawać uchwyt trzymający Korektor Siły Hamowania .Tylko takie przeróbki są potrzebne, wiec wiele nie trzeba.
Belka jesz węższa na odcinku od Rury do płaszczyzny gdzie przykręcamy bebny,tarcze, także amortyzatory także pasują,wszystko jest tak jak było. Spotkałem się także z opiniami że tuleje są inne w mkII, także mit, ja złożyłem wczoraj na tulejach z golfa II, ponieważ były jeszcze w BDB stanie i wszystko pasuje elegancko.
Jest troche pracy przy wymianie lecz można się cieszyć dodatkowymi 2 centymetrami w nadkolu na szersze koło, myślę że warto i że te fotki i dane pomogą jeszcze komuś
My mkIII USA ------> viewtopic.php?f=88&t=360038" onclick="window.open(this.href);return false;
Wejdź i oceń....
Im wolniej jedziesz tym dłużej Cię widzą ;)
Wejdź i oceń....
Napewno mi pomogą w nastepną zime jeżeli jeszcze bede działał przy swoim golfie
Dwie fotki pokazujące mniej więcej co daje belka
Po:
8,5J
Przed:
W tygodniu przyszły także opony na tył
Dziś uporałem się z resztą mechaniki, wszystko ogarnięte do końca, końcówka drążka była do wymiany i przewód hamulcowy z tyłu bo przy wymianie belki jednego uszkodziłem, o dziwo wszystko się odkręciło bez problemu tylko z odpowietrzaniem się namęczyłem ale wszystko zrobione.
Po:
8,5J
Przed:
W tygodniu przyszły także opony na tył
Dziś uporałem się z resztą mechaniki, wszystko ogarnięte do końca, końcówka drążka była do wymiany i przewód hamulcowy z tyłu bo przy wymianie belki jednego uszkodziłem, o dziwo wszystko się odkręciło bez problemu tylko z odpowietrzaniem się namęczyłem ale wszystko zrobione.
Ostatnio zmieniony sob kwie 06, 2013 23:21 przez Kamill92, łącznie zmieniany 2 razy.
My mkIII USA ------> viewtopic.php?f=88&t=360038" onclick="window.open(this.href);return false;
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
Dokładnie, jeżeli były by sierpy to przy rancie 2,5 cala było by na równi
Jednak wole setup bez sierpów, na 2calowym rancie też powinno być dobrze co nam da 9J i et18, i z moich wyliczeń spokojnie wejdzie w nadkole przy nowej belce
Jednak wole setup bez sierpów, na 2calowym rancie też powinno być dobrze co nam da 9J i et18, i z moich wyliczeń spokojnie wejdzie w nadkole przy nowej belce
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
- Mateusz_mk
- ...
[MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,BBS RS
Autko jest obłędne, felga marzenie... nie ma co się rozwodzić o pieniądzach jakie zostały wciśnięte w każdy element, bo dla pasjonata kasa nie gra roli... to się czuje...
Gratuluję projektu bardzo dobry poziom o by więcej takich na forum osób...
Powodzenia w projekcie...
"...Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód..."[/color]
Re: [MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,BBS RS
Myślę że to auto nie zasługuje jeszcze na takie opinie a tym bardziej jaMateusz_mk pisze:Autko jest obłędne, felga marzenie... nie ma co się rozwodzić o pieniądzach jakie zostały wciśnięte w każdy element, bo dla pasjonata kasa nie gra roli... to się czuje...
Staram się aby zmiany były przemyślane i trafne pieniędzy nie liczę, bo tu nie o to chodzi.
Jak na razie fotek nie będzie w weekend mam zamiar złożyć go na gotowo, chcę jeszcze odstawić go na polerkę zobaczymy czy da rade.
Up ogarnę kiedy kumpel mi strzeli jakieś lepsze foty już kompletnego auta na 2013r
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
- piotrek920123
- Użytkownik
Extra
... ale to niebieskie podświetlenie licznika jakoś nie leży tutaj Pomyśl może nad jakimś ładnym białym
... ale to niebieskie podświetlenie licznika jakoś nie leży tutaj Pomyśl może nad jakimś ładnym białym
Moje Mk4 VR5 .:R23 & 25TH Mix:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=558583" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=558583" onclick="window.open(this.href);return false;
- mikolajmakoski1
- Forum Master
Re: [MKIII]Black USA by Kamill, VT, HCC,BBS RS
tez m sie od razu rzuciło w oczy zmień na ori ale poza tym jest gitMichu999 pisze: ... ale to niebieskie podświetlenie licznika jakoś nie leży tutaj
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
Panowie to jest oryginalny licznik z golfa 3,5 cabrio, tak jak i reszta podświetlenia(został jeszcze przycisk od podgrzewania tylnej szyby). Podświetlenie jest czerwone a licznik na niebiesko, na focie wyszło to dosyć rażąco ale na żywo robi robote. Wiadomo że nie wkładałbym diód czy innych cudów, wszystko jest tak jak wyszło z fabryki
Wejdź i oceń....
Wejdź i oceń....
Aaa no to chyba że tak tylko na foto wyszło
Moje Mk4 VR5 .:R23 & 25TH Mix: